• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermieri printre răniții și morții din Israel. Producția agricolă, oprită complet în partea de sud a țării

    Violina Gorcinschi -

    Producția agricolă din sudul Israelului a fost perturbată de atacurile recente ale grupării palestiniene Hamas. Potrivit reprezentanților israelieni din industrie, fermierii care se ocupă de cultivarea fructelor și legumelor au fost nevoiți să își oprească activitatea. Printre cei răpiți se află lucrători agricoli și se speculează că printre victimele atacurilor s-au numărat și fermieri. În nordul statului israelian, însă, activitatea agricolă continuă fără întreruperi.

    Fermierii din sudul Israelului și-au oprit activitatea de producție a fructelor și legumelor, din cauza conflictului militar din zonă. Pericolul reprezentat de gruparea Hamas ce a lansat, în ultimele zile, atacuri pe teritoriul israelian din care au rezultat numeroase victime, a pus frână pentru agricultură. Producătorii și exportatorii israelieni spun că situația este incertă în acest moment, a anunțat Latifundist.

    doua persoane langa o plantatie
    Lucrători agricoli tailandezi, uciși de gruparea Hamas (foto: bbc.com)

    Producția agricolă din sudul Israelului, în pericol

    Producătorii de legume și fructe care lucrau în sudul Israelului au fost forțați să oprească producția după un atac al organizației Hamas, potrivit informațiilor raportate de FreshPlaza ieri, luni-9 octombrie.

    Omer Kempa, reprezentantul Europe Retail Packing B.V. (Israel) a declarat, într-un comentariu pentru publicație, că situația din sudul țării este instabilă, mulți fermieri oprind lucrările agricole. Printre cei răpiți se află 60 de muncitori thailandezi. De asemenea, se crede că printre cei uciși și răniți în timpul atacurilor se află și fermieri.

    În sudul Israelului se cultivă avocado, morcovi, cartofi și alte culturi de câmp, care sunt apoi exportate în întreaga lume.

    Totodată, Oron Ziv, un exportator israelian de fructe și legume, a declarat că centrele de ambalare din sudul țării sunt închise.

    mai multi morcovi recoltati
    Producătorii din Israel sunt îngrijorați de viitorul agriculturii (foto: israel21c.org)

    Lucrătorii din agricultură, chemați să servească în armată

    În nordul Israelului, producătorii încearcă să își continue activitatea, care implică și să își trimită produsele la export. Totuși, situația din porturi, în special cea din portul Ashdod, este imprevizibilă. Potrivit lui Oron Ziv, portul Haifa funcționează. Aeroportul internațional principal, Ben-Gurion din Tel Aviv, este deschis.

    „Situația se poate schimba de la o oră la alta. Încă încercăm să încărcăm containerele. Avem, de asemenea, fructe care sunt în stadiul de maturare, dar va fi dificil să strângem noua recoltă deoarece mulți muncitori sunt rezerviști și sunt chemați să servească în armată. Această situație va avea consecințe foarte serioase pentru industria fructelor, deși este prea devreme să spunem asta”, a spus Oron Ziv.

    În nordul Israelului, mai aproape de Cisiordania și împrejurimi, producătorii de legume și fructe proaspete continuă să lucreze în mod obișnuit, conform lui Amir Porat, directorul general al companiei Gezer Shluhot, un mare producător și exportator de morcovi.

    „În acest moment, toți angajații companiei noastre sunt în viață și nevătămați. Din fericire, în nordul Israelului este încă liniște. Sperăm că va rămâne așa și ne rugăm pentru vremuri pașnice”, a comentat situația Amir Porat.


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă ANM de ploi, vijelii și grindină în 14 județe. Cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp Mușuroirea tomatelor. Când și cum se face APIA – anunț făcut astăzi pentru fermieri!

    Ultimele știri

    Fusilade Forte, de la Nufarm, a distrus buruienile din solele de floarea-soarelui lucrate de Biță Răcman Avertismentul unui șef APIA: Fermierii care rămân fără subvenții în acest an! Anchetat de fraudă după ce a câștigat licitația pentru a cumpăra un port la Dunăre