• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Un nou terminal de cereale a fost inaugurat în portul Varna din Bulgaria

  Violina Gorcinschi -

  Un nou terminal de cereale a fost recent inaugurat în portul Varna, iar primul lot de grâu a fost deja procesat în cadrul noului sistem specializat de manipulare a cerealelor, în urma investiției în valoare de 25 de milioane de euro, realizată la terminalul portuar Varna West.

  Ca rezultat al unui important parteneriat de investiții între două companii Portul Varna EAD și Terminalul de Cereale Varna West AD, sistemul este acum operațional, reprezentând un ansamblu de inovații tehnologice și soluții de infrastructură care vor crește eficiența și competitivitatea companiilor, clienților și comercianților din întreaga regiune, a informat UkrAgroConsult.

  cereale intr-un vas
  Portul Varna își crește capacitatea de manipulare a cerealelor (foto: brusselstimes.com)

  Terminal de cereale în portul Varna – capacitate de export de 35.000 tone/zi

  Recent, pe data de 6 octombrie, la terminalul portuar Varna West, pontonul 8, o unitate specializată a finalizat cu succes procesarea navei motorizate HTK FORTUNE, cu o lungime de 180 de metri, încărcată cu 35.000 de tone de grâu bulgăresc destinat Algeriei, exportat de către Cofco International Bulgaria. Sistemul de procesare actual permite o capacitate de 450 de tone pe oră sau aproximativ 10.000 de tone pe zi pe punct de lucru, iar acesta este doar primul pas în extinderea manipulării cerealelor în port.

  Prima etapă a investiției include modernizarea procesului de încărcare folosind o mașină specializată de încărcare a cerealelor „Shiploader”, benzi tehnologice și transportoare pneumatice în combinație cu o infrastructură nou construită pentru primirea, eșantionarea automată și stocarea cerealelor. Toate acestea oferă condiții optime pentru încărcarea navelor și procesarea cerealelor cu o productivitate și precizie ridicată, întregul sistem fiind bazat pe tehnologii prietenoase cu mediul înconjurător.

  Se așteaptă ca livrarea noului echipament tehnologic de ultimă generație să fie finalizată în termen de 12 luni, ceea ce va dubla rata de încărcare a facilităților specializate, iar rata de încărcare a navei va depăși 20.000 de tone pe zi. Capacitățile generale ale terminalului vor permite manipularea mai multor transportatoare de cereale în paralel, asigurând exportul total prin pontoane de peste 35.000 de tone pe zi. Capacitatea construită a depozitului de cereale este în prezent de 100.000 de tone. Finalizarea procesului de investiții va asigura, de asemenea, utilizarea completă a infrastructurii depozitului și portuară, ceea ce va permite manipularea a peste 2 milioane de tone de cereale pe an doar prin terminalul Varna-Zakhid.

  Aceste investiții sunt în concordanță cu prognozele și oferă oportunități pentru creșterea și extinderea ulterioară a producției și comerțului de cereale. Inaugurarea unui sistem de procesare puternic și îmbunătățiri ale infrastructurii reprezintă un pas strategic important care întărește pozițiile companiilor în sectorul cerealelor și confirmă angajamentul Priestane Varna și Terminalului de Cereale Varna West față de modernizare și inovație în afaceri. Acest proiect va consolida poziția ambelor companii pe piața manipulării cerealelor și va contribui la stabilitatea și creșterea acestora.


  Te-ar mai putea interesa

  A ajuns primul transport cu oi donate pentru oierul căruia i-au murit animalele de la un tratament Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA China a inventat o pastă cu care suprafețele de deșert devin terenuri arabile Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate! Bobocii de orhidee se ofilesc și cad – cauze, remedii

  Ultimele știri

  Avansul la programele Tomata și Usturoiul – aprobate de Comisia Europeană Anunț făcut astăzi de APIA pentru crescătorii de bovine Subvenția APIA care a scăzut la jumătate față de anul trecut Surse APIA: Plata subvențiilor ANT de fapt nu a început! Legumele lui Ciprian Radu au avut hrană destulă datorită Kinactiv Root, de la Chemark