• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • East Grain a reușit să atragă o investiție importantă din partea grupului ceh Agrofert

  Oana Timar -

  Agrofert, un grup ceh cu o cifră de afaceri de 10 miliarde de euro investește în agribusinessul românesc, iar compania care a reușit să atragă această investiție este East Grain, potrivit unui comunicat de presă al companiei românești conduse de Vincze Tamás, Chief Executive Officer.

  Investiția cehilor de la Agrofert vizează obținerea pachetului majoritar de 65% al companiei clujene. Tranzactia se realizează în principal printr-o majorare de capital și reprezintă cea mai importantă investiție externă în agrobusiness-ul românesc din ultimul an.

  East Grain – un jucător regional cu prezență în România, Ungaria și Serbia

  Principala activitate a East Grain este comerțul cu cereale și semințe oleaginoase, dar prestează și o serie de servicii adiacente cum ar fi servicii de logistică, depozitare, procesare și integrare. East Grain s-a consacrat deja ca jucător regional având prezență în România, Ungaria și Serbia.

  ”Investiția Agrofert vine pe fondul dinamicii East Grain care a avut o creștere medie a businessului in medie (CAGR) de 22,5% în ultimii 5 ani. Investiția va permite East Grain să-și sustina viziunea de expansiune și diversificare. Pentru Agrofert pachetul majoritar în East Grain înseamnă o rampă de lansare bine fundamentată pe piața românească de produse agricole, care să completeze rețeaua sa existentă de distribuție de îngrășăminte din România”, se arată în comunicatul de presă.

  Agrofert este și un important producător de îngrășăminte

  Agrofert este cel mai mare grup de companii care activează în agricultura și industria alimentară în Europa Centrală, dar este și un producător important de îngrășăminte, ceea ce indică deja în ce direcție își va diversifica activitatea East Grain. Până în prezent Agrofert are o prezență importantă pe latura de agrobusiness în Cehia, Germania, Polonia, Slovacia, Ungaria și Croația iar cu această
  achiziție își consolidează considerabil prezența și în România.

  “Suntem nerăbdători să punem în valoare experiența noastră de treizeci de ani în favoarea grupul East Grain. Investiția noastră va permite grupului să exploateze noi oportunități, să își mărească capacitățile și să-și extindă prezența pe piață”, a declarat Libor Němeček, Director M&A și Corporate Finance al Agrofert.

  Cât de importantă este această investiție pentru Agrofert este semnalat și de faptul că în cadrul noului board East Grain vor activa și Petr Cingr actualmente, Vicepreședintele board-ului Agrofert, Libor Němeček, Membru al board-ului Agrofert, precum și Andreas Klamminger, Director General al Fert-Tradero SRL.

  Citiți și: Parteneriate solide cu jucători europeni din agribusiness pentru East Agro

  Vincze Tamás, CEO East Grain

  Tamás Vincze, CEO East Grain: ”Această tranzacție este unică în agribusiness-ul românesc”

  “În Agrofert am găsit un partener extrem de dedicat și profesionist. Vom profita de nenumărate instrumente noi care ne vor susține creșterea pe termen lung. Agrofert este partenerul alături de care vom putea crește considerabil valoarea adăugată creată de grupul East în piața regională. Consider că această tranzacție este unică în agribusiness-ul românesc: nu este vorba despre un exit, ci despre un parteneriat pe termen lung între o companie românească consacrată și un important jucător european”, a precizat Tamás Vincze, CEO-ul East Grain.

  Procesul se va încheia în aproximativ patru luni, pasul următor fiind avizul departamentului pentru concurentia din cadrul Comisiei Europene și a altor autorități de reglementare relevante.

  Citiți și: Grupul EAST a inaugurat cea mai modernă bază de recepție cereale din România!


  Te-ar mai putea interesa

  Fermieri sunați de APIA să își deschidă conturi noi pentru a încasa cei 100 euro/ha APIA a început plata subvențiilor ANT! Când ajung primii bani în conturile fermierilor Guvernul a aprobat subvenția de 200 de euro la hectar. Cererile se depun până pe 20 mai

  Ultimele știri

  Când începe plata pentru ANT pentru bovine APIA: Crescătorii de animale primesc ANTZ ovine/caprine – 4,95 euro pe cap de animal Comisia Europeană îi invită pe fermieri să reclame practicile comerciale neloiale