Fabricile de zahăr din Luduș și Bod încheie în această perioadă contracte cu fermierii – anunț oficial
Roxana Dobre -Mihaela Neagu, acționara fabricilor de zahăr Bod și Luduș face apel către fermierii care cultivă sfeclă de zahăr să se adreseze reprezentanțiilor unităților de producție pentru a încheia contractele pentru cantitățile ce vor fi cumpărate în acest an.
Mihaela Neagu, acționara fabricilor de zahăr Bod și Luduș a transmis fermierilor din Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Mureș, Cluj dar nu numai, să se adreseze reprezentanțiilor unităților de producție pentru a încheia contractele pentru cantitățile ce vor fi cumpărate în acest an, conform Gândul.ro.
Citiți și: Cultivatorii de sfeclă de zahăr cer Guvernului să oprească de urgență importul de zahăr din Ucraina
Au fost contractate până acum peste 5.000 ha de sfeclă de zahăr
Mihaela Neagu a făcut un apel către fermieri să contacteze fabrica și să semneze contractele pentru sfecla de zahăr care urmează să fie livrată în acest an.
„În calitate de acționar al fabricilor de zahăr Bod și Luduș, fac un apel către toți fermierii din Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Mureș, Cluj și nu numai, să ne contacteze și să vină să semneze contractele pentru sfeclă de zahăr, deoarece, încă din luna decembrie, noi suntem în plină perioadă de contractare pentru cantitățile pe care le vom achiziționa în acest an de la ei! Până acum, de la fermierii din aceste județe am reușit deja să contractăm peste 5.000 ha de sfeclă de zahăr, semn că în Ardeal oamenii încă muncesc, înțeleg importanța muncii lor și se dedică misiunii pe care o au în fața consumatorilor de produse românești”, a transmis Mihaela Neagu, conform sursei citate.
Profit de peste 10.000 de lei la hectarul cu sfeclă de zahăr
Acționara fabricilor de zahăr Bod și Luduș a mai transmis că anul trecut, fermierii, care au livrat materie brută celor două unități de procesare au reușit să obțină un profit de peste 10.000 lei/ha de sfeclă de zahăr cultivat.
„Economia trebuie să-și urmeze cursul, iar implicarea fiecăruia dintre noi este în acest moment esențială pentru tot ce se va întâmpla cu agricultura României în 2024. Faptul că anul trecut, fermierii, care ne-au fost parteneri, au reușit să obțină un profit de peste 10.000 lei/ha de sfeclă de zahăr cultivată, este un semn că putem și în România să producem, ca să nu mai fim nevoiți să importăm materie primă pentru a susține consumul autohton. Dacă încetează importul de produse agricole din Ucraina, iar statul ar fi mai vigilent la punctele de frontieră, multe dintre probleme s-ar rezolva. Mai mult, AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale oferă fonduri pentru culturi, ceea ce iarăși este un semn că se poate face agricultură la standarde, cu mobilizare și implicare”, este mesajul Mihaelei Neagu.