• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • S-a deschis târgul de animale de la Câmpeni cu o bază de achiziții bovine!

    Angelica Lefter -

    Târgul de animale de la Câmpeni, județul Alba, este unul dintre cele mai renumite și vechi din țară. După ce a fost închis în perioada pandemiei, suspendând astfel o tradiție de zeci de ani, manifestarea s-a redeschis în 2021, la sărbători și evenimente marcante. O nouă ediție are loc chiar astăzi, joi – 25 aprilie, în preajma sărbătorilor de Florii.

    O nouă ediție a Târgului de animale de la Câmpeni, județul Alba, s-a deschis astăzi, joi – 25 aprilie, cu o bază de achiziții bovine. Evenimentul este destinat în primul rând fermierilor din județ, dar sunt bineveniți și producători agricoli din alte județe, care vor să achiziționeze animale.

    Citiți și: Celebru târg de animale – redeschis pentru micii crescători!

    Primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca, a inaugurat ediția de Florii a Târgului de animale

    Primăria Orașului Câmpeni a anunțat deschiderea Târgului de animale, în data de 25 aprilie, ca Târg de Florii. Pentru cunoscători, locația este cea din Strada Gării, iar acces nu au crescătorii de porcine, o metodă de prevenție pentru stoparea pestei porcine africane (PPA).

    ”Târg de animale, data de 25.04.2024, (Târgul de Florii). Locația este cea cunoscută din str. Gării. În târgul de animale au acces doar bovine, ovine și cabaline care pot fi identificate prin crotalii. Este importantă prezentarea documentelor însoțitoare la intrarea în târgul de animale. La târg au acces doar crescători de animale din județul Alba. Cei care vor sa achiziționeze animale pot veni de pe tot teritoriul României. Pentru o bună desfășurare a târgului, este nevoie de respectarea normelor sanitare veterinare și respectarea planului de măsuri privind organizarea târgului adoptată prin Decizia nr.20103/08.07.2021 a Centrului Local de Combatere a Bolilor. Este interzisă comercializarea porcinelor! Vă așteptăm la târg!”, a transmis primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca, pe platforma de socializare.

    Anunțul este însoțit de o listă de costuri, pentru ca fiecare fermier, în funcție de animalele pe care le vinde și le aduce în târg, să știe cât trebuie să achite către autoritățile locale pentru închirierea spațiului.

    Taxele percepute de Consiliul Local Câmpeni pentru fermierii care vând animale la Târgul de Florii

    Citiți și: Punct de achiziții bovine, în cadrul Târgului de animale la Câmpeni. Deschiderea oficială – vineri, 9 iulie!

    Fermierii din județul Alba, prezenți la Târgul de animale de la Câmpeni

    Crescătorii de animale au în incinta târgului o bază de achiziție, funcțională în fiecare sâmbătă

    Noutatea acestei ediții constă în faptul că, începând de acum, în cadrul târgului va exista o bază de achiziții bovine, ce va fi funcțională în fiecare sâmbătă, chiar dacă se desfășoară târgul sau nu, a menționat pentru Agrointeligența – AGAROINTEL.RO, viceprimarul orașului Câmpeni, Valentin-Tiberiu Gog.

    ”Târgul nu are o dată fixă, acum este o tradiție ca în joia Floriilor să vină fermierii și să-și vândă animalele. Ca și tradiție, el există de foarte multă vreme, de peste 50 de ani, dar a fost întrerupt în pandemie, însă a fost primul târg din țară care s-a deschis după pandemia de Covid-19. La această ediție nu au voie crescătorii de porcine, din cauza PPA. Cei cu bovine trebuie să aibă actele de identificare a bovinelor și nu se face înscriere. Vin dimineața în târg și pot participa, nu este cu înscriere. Au voie doar fermierii care vând, din județul Alba, iar cei care cumpără pot veni din toată țara. Serviciul de Administrate a Domeniului Public și Privat, care are în administrare și târgul, face o cerere către DSV, după care primim aprobare sau nu, că nu știm dacă sunt probleme sau a apărut pesta porcină africană  în ultimele trei zile. Primim acceptul și anunțăm pe site. Percepem taxe către fermieri, care sunt hotărâte de Consiliul Local, pe spațiile respective. Târgul de animale are și o bază de achiziții pentru bovine. Aceasta funcționează în fiecare sâmbătă, indiferent dacă târgul are loc sau nu. Oamenii își aduc vițeii, primesc prețul care este afișat și astfel pot să-și vândă bovinele. Este un ajutor mare pentru crescătorii de animale” a spus pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, viceprimarul orașului Câmpeni, Valentin-Tiberiu Gog.

    Crescătorii de animale din județul Alba au la Câmpeni, o bază de achiziție bovine


    Te-ar mai putea interesa

    Un fermier este acuzat că s-a „jucat cu genetica” și a creat oi uriașe pentru vânătoare Mesajul unui fermier pentru funcționarii APIA care au lăsat oamenii cu conturile goale de sărbători Lege nouă în Monitorul Oficial: Vânzarea unui teren agricol devine nulă dacă nu se achită acest impozit!

    Ultimele știri

    Rasa de oi Suffolk: caracteristici, productivitate, întreținere NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului