• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Înghețată din lapte de porc – inovația unui fermier olandez

  Angelica Lefter -

  Președintele și totodată unul dintre fondatorii partidului populist al fermierilor, BBB (Mișcarea Fermierilor-Cetățeni, BoerBurgerBeweging), fermierul Erik Stegink, este renumit pentru o inovație în gastronomie – înghețata din lapte de porc, o premieră mondială care s-a dovedit a fi un succes în Olanda. Delicatesa, este noua invenție care reprezentat un succes pentru vizitatorii fermei sale Piggy’s Palace, unde curioșii pot vedea și animalele pe tobogane.

  Erik Stegink este originar din satul Bathmen, în regiunea Overijssel, în estul Olandei, și a început să facă înghețată din lapte de porc în urmă cu două săptămâni. Supranumită ”înghețata de porc”, noua delicatesă este un succes pentru vizitatorii fermei ”Piggy’s Palace” a lui Stegink.

  Citiți și: Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene

  Înghețată din lapte de scroafă, noua invenție a unui fermier olandez (foto: profit.ro)

  Înghețata din lapte de porc, la mare căutare în Olanda

  Așa cum a declarat fermierul pentru media națională, vizitatorii pot face ”pig-nic” și pot vedea porcii jucându-se pe tobogane, potrivit The Times, preluat de G4Media.ro. ”Oamenilor le place foarte mult, aproape am rămas fără primul stoc”, a declarat fermierul pentru postul local de televiziune Oost.

  Înghețata este descrisă ca fiind ”un pic grasă, plăcută și cremoasă”. ”Este o înghețată delicioasă”, a spus un vizitator al fermei.

  Și înghețata din lapte de capră este disponibilă pe scară largă în Țările de Jos, potrivit media de stat NOS, iar înghețata din lapte de cămilă a fost pusă în vânzare din 2011.

  Citește și: Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români

  Laptele de porc, similar din punct de vedere nutrițional cu laptele uman

  Laptele de porc este mai asemănător cu laptele uman decât cel de vacă în ceea ce privește lipidele, sau grăsimile, cu o aromă mai puternică, care a fost descrisă ca fiind ”de vânat”.

  Acesta conține aproximativ 8,5% de grăsime, față de 3,5% în laptele de vacă. În 2015, ferma lui Stegink a devenit prima din lume care a produs în mod comercial brânză din lapte de porc, într-un proces de producție care, a spus el, a fost ”o muncă infernală”.

  ”Este nevoie de atât de mult timp și de atât de mulți litri pentru un kilogram de brânză, încât este foarte scump. Această înghețată necesită, de asemenea, timp, dar avem nevoie de mai puțin lapte pentru ea”, a mai spus crescătorul olandez de suine.

  Erik Stegink este președintele și unul dintre fondatorii partidului populist al fermierilor, BBB (Mișcarea Fermierilor-Cetățeni, BoerBurgerBeweging), care face parte din noua coaliție de dreapta olandeză.

  Scroafele din ferma lui Erik Stegink sunt mulse manual

  Cele 250 de scroafe ale sale trebuie mulse manual, deoarece nu a fost dezvoltat niciun utilaj pentru mulsul porcilor, deoarece, în trecut, a fost considerat ca fiind nefezabil din punct de vedere comercial.

  ”O scroafă dă lapte de aproximativ 12-14 ori pe zi. Purceii sunt chiar acolo, dar și fermierul se află ”între”. Noi ”dezbrăcăm” tetina cu mâna. Colectăm laptele într-un recipient mic. Purcelușii beau și de la diverse alte scroafe de aici, așa că nu duc niciodată lipsă de nimic”, a menționat renumitul fermier olandez.


  Te-ar mai putea interesa

  Subvenție APIA de 175 euro/hectar. Suprafața eligibilă la plată: minim 100 de hectare Antracnoza la castraveți. Semne, combatere Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului

  Ultimele știri

  Ard culturile! Incendii în câmp în Duminica Rusaliilor Tragedie la fabrica de lactate din Ibănești. Directorul și alți 2 lucrători au murit. A patra victimă, preluată cu elicopterul Prețul grâului a scăzut la Marea Neagră cu aproape 10 euro pe tonă