• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un nou sistem de lumini pentru lucrări agricole în condiții de vizibilitate redusă

    Violina Gorcinschi -

    Forvia Hella a creat sisteme de iluminat pentru lucrări în diverse domenii, dotate cu un truc pentru a îmbunătăți vizibilitatea în condiții de praf și ceață. Un exemplu este modelul RokLume 280N Smart creat special pentru combinele de recoltat.

    Forvia Hella este un cunoscut producător pentru lumini de lucru. Acum, compania a introdus un far LED nou care promite să revoluționeze sistemele deja existente. Nu numai că folosește un truc pentru a îmbunătăți vizibilitatea în praf și ceață, dar comunică și prin cablurile existente în vehicul. Din păcate, nu poate fi instalat în tractoare, potrivit Agrarheute.

    Lumini de combină pentru condiții dificile de vizibilitate

    Farurile de lucru sunt o componentă importantă a tractoarelor, altor utilaje agricole și a vehiculelor din industria minieră, construcții și silvicultură. Doar folosind o lumină puternică nu este suficient pentru a facilita munca în condiții cu vizibilitate redusă.

    Furnizorul de automobile Forvia Hella a dezvoltat un far cu LED care nu numai că este reglabil, ci și emite diferite culori. Farurie de lucru, denumite „RokLume 280N Smart” se aprind în portocaliu sau verde, în funcție de setări.

    Citește și: Kioti a lansat două tractoare din gama 130 de cai putere și 140 de cai putere

    Potrivit producătorului, culoarea luminii portocalii sau verde îmbunătățește vizibilitatea în ceață, ploaie, ninsoare și praf. Aceasta înseamnă că mediul de lucru este mai ușor de recunoscut și șoferul obosește mai greu.

    Pe lângă culoare, temperatura culorii poate fi ajustată continuu de la alb cald la alb rece. Acest lucru are scopul de a reduce auto-orbirea și oboseala ochilor. Șoferul poate salva trei setări de lumini folosind un panou de control din cabină și le poate activa prin apăsarea unui buton.

    Potrivit Forvia Hella, RokLume 280N Smart oferă un avantaj atunci când luminile de lucru sunt montate ulterior. Farul cu LED folosește sursa de alimentare existentă ca linie de date, care este denumită comunicație powerline. Prin urmare, nu trebuie așezate cabluri suplimentare în cabină pentru această sursă de lumină. Spre deosebire de tehnologia radio, cum ar fi Bluetooth, comunicarea este rezistentă împotriva interferențelor.

    Citește și: VTol Agrobee 200, cea mai mare dronă agricolă poate pulveriza 380 de hectare pe zi

    Forvia Hella oferă LED RokLume 280N Smart dotat cu protecție antifurt, ceea ce înseamnă că farul de lucru nu poate fi conectat la alte vehicule. Farul avertizează, De asemenea, farul emite semnale înainte de sfârșitul duratei sale de viață, ceea ce previne opririle neplanificate.

    Noile faruri de la Forvia Hella, incompatibile cu majoritatea tractoarelor (foto: hella.com)

    RokLume 280N Smart LED nu se poate instala pe tractoare

    Producătorii de vehicule pot instala farul de lucru din fabrică, dar Forvia Hella îl oferă și ca retrofit. Pe lângă minerit, șantiere de construcții și silvicultură, accentul se pune și pe transportul maritim.

    Dacă se dorește instalarea RokLume 280N Smart în tractor, există o problemă: farul LED funcționează cu o tensiune de la bord de 18 până la 32 V, în timp ce majoritatea tractoarelor folosesc 12 V.


    Te-ar mai putea interesa

    Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri!

    Ultimele știri

    Avans APIA 2024 – ultima oră! Prag depășit pentru plățile către fermieri! ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Pintea, MADR: Autoritatea și-a câștigat încrederea nu doar pe plan național, ci și pe scena europeană Auchan și Cora – amenzi uriașe de la Consiliul Concurenței! Judecătorii le-au respins contestațiile!