Fabrica de Zahăr Luduș vinde melasă din sfeclă de zahăr, excelentă în furajarea animalelor
Roxana Dobre -Fabrica de Zahăr Premium Luduș din județul Mureș vinde un produs util în fermele de animale. Pe lângă zahărul produs din sfeclă preluată de la fermierii români, compania a scos la vânzare și melasă din sfeclă de zahăr, produsă în perioada septembrie-noiembrie 2023.
Fabrica de Zahăr Premium Luduș a informat astăzi, marți – 11 iunie printr-un anunț publicat pe pagina de Facebook a acesteia că oferă spre vânzare melasă din sfeclă de zahăr, produsă în perioada septembrie-noiembrie 2023. Livrarea se face în recipientele beneficiarului, direct de la fabrică.
Melasa se utilizează și în fermele de animale
Potrivit informațiilor suplimentare furnizate de fabrica de zahăr de la Luduș, melasa este o substanță lichidă-vâscoasă, de culoare brună, obținută prin procesul de rafinare a sfeclei de zahăr și utilizată în producerea alcoolului, a drojdiei, a spirtului și în furajul animalelor de fermă, având proprietăți bogate în vitamine și minerale.
”Savoarea și profilul nutrițional unic al melasei fac din aceasta un ingredient versatil cu aplicații atât alimentare, cât și non-alimentare”, se mai arată în descrierea anunțului.
Citiți și: Mihaela Neagu: “La Fabrica de Zahăr Luduș facem investiții pentru retehnologizare și energie verde”
Ce caracteristici tehnice are melasa
Conform detaliilor oferite în anunț de fabrica de zahăr de la Luduș, caracteristicile tehnice ale melasei includ:
– Concentrație: 80-85% (masă)
– pH: 5,5-6,5
– Temperatura de stocare: 15-25°C
– Perioada de valabilitate: 12 luni de la data de producție.
Livrarea se face în recipientele beneficiarului.
Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați fabrica de zahăr de la Luduș la adresele de e-mail: office@fzl.ro și secretariat@fzl.ro sau la telefon: 0758080495.
Reamintim că fabrica de Zahăr Premium Luduș, din județul Mureș, colaborează cu fermierii români pentru zahărul produs. În 2024 compania derulează contracte cu peste 500 de fermieri, majoritatea din zona Ardealului, iar suprafața contractată de 8.800 de hectare va reprezenta în toamna acestui an o cantitate de zahăr 100% românesc de peste 65.000 tone.