• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Auditul de Carbon și senzorul CropX – Alcedo susține revoluția carbonului în fermele din România

    Violina Gorcinschi -

    CropX și Auditul de Carbon – prezentare ALCEDO la depozitul de la Brăila. Săptămâna trecută, pe 11 septembrie, fermierii din mai multe județe au avut ocazia să afle mai multe despre senzorul performant CropX, dar și despre Auditul de Carbon de la reprezentanții ALCEDO, vicepreședintele pe vânzări Europa, Harmen Wollerich, și președintele ALCEDO, Gabriela Rizescu.

    „În data de 11.09.2024 am organizat o prezentare la depozitul Alcedo – Lacul Sărat, jud. Brăila, despre senzorii de umiditate ai solului CropX, avându-l invitat pe Harmen Wollerich, vicepreședintele pe vânzări Europa”, a transmis echipa ALCEDO.

    CropX – senzor performant pentru parametrii relevanți ai solului

    ALCEDO: Beneficiile CropX, prezentate fermierilor

    CropX este un senzor compact și robust care oferă o amplă perspectivă asupra parametrilor relevanți ai solului. Au fost prezentate principalele avantaje ale acestui senzor, și anume că este ușor de instalat, are două straturi de senzori care măsoară umiditatea, temperatura solului și conductivitatea electrică la diferite adâncimi. Senzorul vine echipat cu baterie și cartelă GSM.

    Citește și: Grupul ALCEDO își consolidează poziția pe piața autohtonă de inputuri agricole prin achiziția NATUREVO

    Utilizatorii acestor senzori au acces atât la aplicația web, cât și de pe mobil, unde pot vedea umiditatea în timp real, starea nutritivă a parcelei, imagini din satelit, maparea productivității și notificări privind momentul optim. precum și cantitățile optime pentru evitarea levigării azotului.

    „CropX este capabil să ofere perspective predictive care permit fermierilor să ia masuri proactive înainte ca plantele să prezinte semne de stres”, au spus cei de la ALCEDO.

    Harmen Wollerich: prezentare ALCEDO la Brăila – Cropx și Auditul de Carbon

    ALCEDO: Prezentare privind Auditul de Carbon la Brăila

    Totodată, fermierii veniți din Galați, Brăila, Buzău și Tulcea, au aflat ce înseamnă un Audit de Carbon și care este importanța acestuia în fermele din România. #MyAlcedoCarbon oferă „robustețe” analizelor de mediu pentru a accelera adoptarea și întreținerea practicilor de agricultură regenerativă

    Printre beneficiile fermierului care intră în acest program se află:

    Toate aceste informații despre #MyAlcedoCarbon au fost prezentate de către Gabriela Rizescu, președinte ALCEDO, printre ele punctând faptul că, prin lucrări de minimum tillage, se reduc trecerile, nu se tasează excesiv solul și se reduce consumul de combustibil.  Asta înseamnă și reducerea emisiilor de carbon în atmosferă. Astfel, unii fermieri își reduc amprenta de carbon de la un an la altul prin reducerea cantității de combustibil utilizat, alții prin adoptarea de practici agricole regenerative, etc.

    Citește și: ALCEDO: Auditul de Carbon și Analizele de sol, două unelte importante în agricultură

    „Fermierii care au avut întrebări și curiozități, au putut sta de vorbă atât cu domnul Herman Wollerich, cât și cu doamna Gabriela Rizescu. La această prezentare au participat atât fermierii din zonele menționate mai sus, cât și colegii noștri de la Naturevo”, au declarat reprezentanții ALCEDO.


    Te-ar mai putea interesa

    Baxuri de roșii la 10 lei. Președinte de cooperativă: Legumicultorii au zis că nici nu le mai culeg! Lege nouă pentru ca toți fermierii să încaseze subvenția APIA pe pășune Prețurile cerealelor cresc brusc: recoltă slabă – mai mulți bani pentru grâu, porumb și rapiță

    Ultimele știri

    Proces-verbal MADR pentru fermierii cu datorii. Condiții la amânarea datoriilor și păstrarea discount-urilor Șefa ANM: Vin vijelii și ploi abundente cu 60-80 l/mp, chiar 100 l/mp. E posibil un cod roșu general Florin Barbu, MADR: Data la care fermierii vor avea despăgubirile de secetă în conturi