• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Educație, finanțare și acces la tehnologii sunt pilonii prin care Agricover ajută afacerile fermierilor să devină mai reziliente

    Adrian Radu -

    În cadrul Conferinței Naționale 2024 organizate de Clubul Fermierilor Români, Liviu Dobre, CEO Agricover Holding, a subliniat importanța educației și formării tinerilor fermieri pentru viitorul agriculturii românești.

    Agricover, un jucător important în industria agricolă din România, se dedică susținerii educației tinerilor fermieri, recunoscând rolul esențial al noii generații în transformarea și modernizarea sectorului agricol. Educația si inovatia este cheia către o agricultură performantă și sustenabilă, așa cum a transmis Liviu Dobre.

    Fermierii au nevoie de finanțare

    “Fermierii au nevoie să-și îmbunătățească poziția pe piață. Trebuie să le punem la dispoziție informațiile de care au nevoie ca să-și ia deciziile în mod corect. Trebuie să asigurăm finanțarea de care aceștia au nevoie să acceseze tehnologiile de care au nevoie, astfel încât să devină performanți”, a precizat Liviu Dobre la Conferința Națională organizată de Clubul Fermierilor Români.

    Finanțarea vine în completarea celorlalte acțiuni pe care trebuie să le ia fermierii români, confruntați cu provocări uriașe. Optimizarea costurilor de producție este obligatorie, în opinia lui Liviu Dobre, pentru a reduce impactul pe care-l au seceta și războiul din Ucraina. “Scopul nostru este să ajutăm business-urile clienților noștri, ale fermierilor să devină reziliente”, a completat Liviu Dobre. Astfel, formarea tinerei generatii de lideri care vor conduce fermele romanesti este vitala pentru dezvoltarea unor afaceri reziliente în agricultură.

    Tinerii reprezintă viitorul agriculturii

    Jabbar Kanani, membru în consiliul director Clubul Fermierilor Români, a completat direcția discursului lui Liviu Dobre. “Adevărata provocare a ecosistemului agricol nu este lipsa resurselor, a tehnologiei sau seceta. Cel mai mare pericol din ecosistemul agricol îl reprezintă seceta de creiere și seceta din creiere. Ecosistemul are nevoie și de conducere. Trebuie să pregătim oamenii să conducă acest ecosistem agricol și această pregătire are nevoie de resurse”, a explicat Jabbar Kanani.

     

    Jabbar Kanani, discurs la Conferința Națională a Clubului Fermierilor Români

    Un plan bine structurat pentru pregătirea tinerilor în vederea asigurării continuității și succesului în agricultură este necesar pentru următorii ani. Ideea a fost subliniată la Conferința Națională organizată de Clubul Fermierilor Români de toți cei prezenți.

    “Cu resursele noastre, ne-am propus să formăm 1.000 de tineri, care să producă transformarea de care agricultura are nevoie, iar 50% din obiectiv este aproape realizat. Astăzi putem să ne mândrim că avem un Centru de Inovare și Formare în Agricultură, iar în cei 6 ani de programe am pregătit deja 450 de tineri fermieri. Suntem aici împreună – autorități, asociații și companii private. Gandiți-vă, dacă toți ne-am implica să ridicăm obiectivul de la 1.000 la 10.000 de tineri pregătiți pentru a conduce ecosistemul agricol, unde va ajunge agricultura românească?”, a mai declarat Jabbar Kanani, membru în Consiliul director Clubul Fermierilor Români, inițiatorul și fondatorul programului Tineri Lideri pentru Agricultură.

    Agricover va continua pe acest drum al constuirii unui viitor al agriculturii prin educarea și susținerea unei Politici Agricole Integrate. “Credem în necesitatea unui plan integrat pentru dezvoltarea agriculturii din România și sperăm că acesta este doar un prim pas și, împreună cu autoritățile, împreună cu restul actorilor din industrie, să și reușim să construim ceva mai mult peste această propunere inițială”, a concluzionat Liviu Dobre.


    Te-ar mai putea interesa

    Declararea terenurilor și animalelor la primărie. Termene în vigoare în acest an La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!

    Ultimele știri

    Mutarea unei tufe de trandafir. Perioadă optimă și pași de urmat Vita Angus de Omaha – punctul forte al meniului de la învestirea lui Donald Trump Agrii Practic în sală: inovație și parteneriat pentru o agricultură profitabilă