• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ANSVSA – 20 de ani de activitate. Ioan Oleleu, Vicepreședinte: Misiunea medicilor veterinari nu se va încheia niciodată!

    Roxana Dobre -

    Ioan Oleleu, Vicepreședinte al  Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a vorbit la conferința care a marcat 20 de ani de la înființarea instituției, despre progresele pe care le-a făcut Autoritatea. Oleleu a menționat că împreună cu colegii de la nivel național se va menține în continuare un crez din ceea ce înseamnă a fi aproape de fermieri, procesatori și consumatori.

    Vicepreședintele ANSVSA Ioan Oleleu a trecut în revistă în cadrul conferinței care a marcat 20 de ani de la înființarea ANSVSA, atât reușitele Autorității dar și provocările pe care medicii veterinari le-au întâmpinat an de an.

    Citiți și: ANSVSA – 20 de ani de activitatea. Adrian Chesnoiu: Autoritatea este esențială pentru sănătatea populației!

    Vicepreședinte al Autorității, Ioan Oleleu a mărturisit că a fost alături de ANSVSA încă de la momentul înființării instituției care coordează acum serviciile veterinare din toată țara.

    ”În anul 2003 în fața noastră se deschidea o provocare uriașă, aceea de a construi pas cu pas o rețea de siguranță pentru sănătatea și bunăstarea cetățenilor noștri. Nu ne-am gândit atunci doar la norme și reglementări. Ne-am gândit în primul rând la oameni, la familiile care zi de zi așteaptă încredere și siguranță din partea noastră. Înființare autorității a reprezentat o necesitate esențială în procesul de aderare a României la Uniunea Europeană, fiind un pas decisiv pentru alinierea la standardele europene în domeniul siguranței alimentelor și sănătății animalelor. Capitolul sanitar-veterinar a fost, fără îndoială, unul dintre cele mai dificile în procesul de aderare la Uniunea Europeană, ridicând provocări serioase și pentru alte țări care erau în acea perioadă în procesul de aderare. Acest proiect de țară, până la urmă, nu putea fi realizat decât prin viziunea și dedicarea unor oameni providențiali, oameni care au avut curajul să vadă această provocare ca un interes atât al profesiei, cât și al nostru, al tuturor. Vreau să-l felicit public pe primul președinte al acestei structuri, pe domnul doctor Liviu Harbuz. Felicitări  pentru modul în care ne-ați reprezentat și pentru viziunea dumneavoastră. O viziune pe care de multe ori uni colegi nu o înțelegeau pe deplin”, a punctat Oleleu în discursul său.

    Acesta le-a mulțumit public și cadrelor didactice care an de an, fac eforturi considerabile pentru a forma și a instrui noi generații de medici veterinari, asigurând astfel continuitatea și calitatea profesiei. ”Este cazul să mulțumim tuturor colegilor, medicilor veterinari, medicilor umani, inginerilor, biochinmiștilor, laboranților, la toți care continuă să aducă valoroasa contribuție a lor la țelul nostru comun. În toți acești ani, fiecare dintre noi am fost acolo, în fiecare colț al țării, într-un parteneriat solid alături de celelalte instituții, de agenții economici, fermieri, producători, comercianți și, mai presus de toate, de fiecare consumator român. Nu am fost doar un simplu aparat de stat, a fost o promisiune a responsabilității, un gardian al sănătății animalelor și a sănătății publice și o garanție fără precedent că ceea ce ajunge pe  mesele românilor nu este doar hrana cu care ne alimentăm, dar și hrana care ne protejează viețile”, a mai arătat vicepreședintele ANSVSA.

    Citiți și: Șefii de siguranță alimentară din UE, la București! Alexandru Bociu, ANSVSA: Este o premieră pentru România!

    Vicepreședinte ANSVSA: Vocația de medic veterinar înseamnă să ai o misiune vitală în slujba oamenilor

    Ioan Oleleu a adus în atenția celor prezenți și importanța pe care o au medicii veterinari dar și efortul pe care îl depun și restul institutelor și laboratoarelor cu care ANSVSA colaborează.

    ”Iar cu acest prilej vreau să amintesc ce vocația de medic veterinar înseamnă să ai o misiune vitală în slujba oamenilor, prin apărarea sănătății animalelor și garantarea siguranței alimentelor.  Dar, mai presus de toate, suntem conștienți că misiunea noastră, ca și medici veterinari, nu se va încheia niciodată. Sigur, munca noastră este produsul unei rețele integrate. Iar aici vreau să amintesc contribuția celor 42 de Direcții sanitar-veterinare și pentru Siguranța Alimentelor de la nivel național, a celor trei institute extraordinare Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală, Institutul de Igienă și Sănătate Publică, Institutul pentru Controlul Produselor Biologice și a Medicamentelor de Uz Veterinar, care ne ajută să facem față provocărilor științifice și să menținem standardele de siguranță alimentelor la cele mai înalte niveluri. Fără eforturi comune ale fiecărui profesionist în parte, nu am fi reușit niciodată să construim încrederea pe care o avem astăzi. Suntem singura autoritate la nivel național, competentă, în conformitate cu regulamentele Uniunii Europene în domeniul siguranței alimentelor și a sănătății animalelor. De-a lungul celor 20 de ani, ANSVSA a fost mai mult decât o instituție. A fost un simbol al perseverenței, al dedicării și a responsabilității”, a mai menționat vicepreședintele autorității.

    Aniversarea ”ANSVSA – 20 de ani de activitate, 2004-2024” a reunit la București, în Sala Spiru Haret din Parlamentul României, circa 300 de specialiști în siguranță alimentară și în bunăstarea animalelor, medici veterinari și experți, reprezentanți ai insituțiilor și organizațiilor partenere ale Autorității.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă Guvernul – decizie astăzi care îi vizează și pe fermieri Legea arendei – adoptată de Parlament! Contracte pe minim 7 ani, cu valabilitate și după decesul arendatorului

    Ultimele știri

    Ministrul Barbu – cel mai mare regret după primul mandat. ”Aștept o analiză de la Consiliul Concurenței” Florin Barbu vrea să crească subvenția APIA la hectar Subvenții APIA 2025. Data la care se reiau plățile către fermieri după Anul Nou