• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tarfin are un nou Director General. Valentina Seiciu a preluat conducerea companiei pe plan local

    Roxana Dobre -

    Începând cu ceastă lună, Valentina Seiciu, până acum Director Financiar și de Trezorerie în cadrul Tarfin, a devenit noul Director General al companiei, după retragerea din această a funcție a Adinei China-Birta. Adina va rămâne membru în board-ul companiei pe care a reușit să o poziționeze drept unul dintre jucătorii strategici pe piața de agri-fintech din România, un pionier în segmentul de microcreditare adresat fermierilor mici și mijlocii, a informat compania.

    Tarfin are din această lună un nou Director General, în persoana Valentinei Seiciu, până recent Director Financiar și de Trezorerie în cadrul companiei. Cu peste 1.000 de credite acordate fermierilor mici și mijlocii, Tarfin a ajuns la o cifră de afaceri de 15 milioane de dolari.

    Citiți și: June Communications a extins parteneriatul cu Tarfin pentru al doilea an de activitate în România

    Începând cu luna noiembrie 2024, Valentina Seiciu este noul Director General al companiei Tarfin

    Valentina Seiciu este un expert recunoscut în finanțare, cu o experiență de peste 17 ani în domeniul bancar, dintre care 9 ani petrecuți în companii multinaționale. De-a lungul carierei sale, Valentina a obținut rezultate semnificative în gestionarea lichidităților, riscurilor financiare, precum și în dezvoltarea strategiilor financiare pe termen lung. În ultimii doi ani, Valentina a ocupat funcția de Director Financiar și de Trezorerie în cadrul Tarfin, trecând de la un mediu foarte reglementat, la unul în care flexibilitatea, libertatea de a propune soluții și de a inova sunt ingrediente cheie pentru succesul afacerii.

    “Rolul esențial al fintech-urilor în peisajul industriei financiare este evident prin soluțiile inovative pe care le aduc și care au schimbat deja paradigma. Tarfin a preluat acest rol mulțumită perspectivelor inovative și de pionierat aduse de Adina în cadrul companiei. Compania crede cu tărie în sectorul agricol românesc și are o perspectivă solidă de viitor. Ne propunem să rămânem lângă fermierii mici și mijlocii și să oferim sprijinul nostru ori de câte ori este nevoie. Funcția de Director General Tarfin reprezintă pentru mine ocazia extraordinară de a explora noi oportunități de inovare. Sunt încântată să am alături de mine o echipă talentată și dedicată și că pot contribui la dezvoltarea companiei. În următoarea perioadă, îmi propun să dezvolt noi soluții de finanțare pentru segmentul de piață target și care cunoaște o nevoie din ce în ce mai mare pentru soluții financiare alternative. Până în acest moment am reușit să creez un parteneriat robust cu Symbiotics Investments, platforma elvețiană de acces pentru investiţii de impact și încheierea unui al doilea împrumut, cu o importanță strategică pentru Tarfin în condițiile în care ne vom putea continua misiunea de a avea un impact social relevant pe segmentul pe care îl deservim, cel al fermierilor mici și mijlocii și al comercianților cu amănuntul de inputuri agricole, facilitând dezvoltarea acestora, atenuând riscurile cu care se confruntă și susținând astfel economia locală și lanțurile scurte de aprovizionare”, a spus Valentina Seiciu, noul Director General Tarfin.

    Pe de altă parte, în cei trei ani pe care i-a petrecut în acest rol, Adina China-Birta a reușit să crească rapid întregul ecosistem Tarfin, prin crearea de parteneriate de durată cu peste 120 de retaileri de inputuri agricole. Mai mult, cu peste 1000 de credite acordate fermierilor mici și mijlocii, Tarfin a ajuns la o cifră de afaceri de 15 milioane de dolari.

    “Experiența Tarfin reprezintă pentru mine o călătorie inovativă, cu perspective strategice în sectorul agribusiness. Lansarea unui fintech pe această piață de nișă dinamică mi-a adus provocări unice, de la cunoașterea diverselor reglementări din domeniu, până la construirea reputației companiei într-un mediu adânc înrădăcinat în practici tradiționale și afectat puternic în ultimii ani de schimbările geopolitice, economice și climatice. Acest mediu mi-a oferit și oportunități extraordinare de a prezenta soluții noi de finanțare a distribuitorilor și fermierilor, îmbunătățindu-le accesul la resurse și creând un mediu propice pentru o creștere durabilă și sustenabilă. Pionieratul Tarfin în piața de agri-fintech din România a presupus adaptabilitate, înțelegerea în profunzime a nevoilor agricultorilor și capacitatea de a transpune instrumente financiare complexe în soluții accesibile și practice pentru ei”, a declarat Adina China-Birta.

    Citiți și: Tarfin, partenerul de încredere al distribuitorilor de inputuri agricole din România

    Tarfin România pregătește o extindere accelerată a rețelei de retaileri

    Ultimele trei sezoane agricole au fost un punct de răscruce pentru România și toți jucătorii implicați. Sectorul agricol românesc are un potențial semnificativ de dezvoltare având în vedere poziția cheie în ecosistemul european dar, în același timp, are nevoie de sprijin. În acest context, soluțiile financiare inovatoare și flexibile pot susține categoria fermierilor mici și medii, slab deservită de segmentul tradițional de finanțare. Tarfin are ca scop crearea premiselor necesare valorii adăugate atât pentru fermieri, cât și pentru comercianții cu amănuntul de inputuri agricole, nevoia de tehnologizare și de eficientizare a proceselor de finanțare fiind cât se poate de evidentă.

    În viitorul apropiat, Tarfin România pregătește o extindere accelerată a rețelei de retaileri pentru a putea oferi soluții fintech personalizate și adaptate nevoilor fermierilor. Aceste soluții vor viza nu doar inputurile agricole, ci și accesul la tehnologii agricole avansate, precum sisteme de irigații sau drone agricole de pulverizare

    Tarfin este o companie fondată în 2017 în Turcia de către Mehmet Memecan. Cu sprijinul Quona Capital, Syngenta Group Ventures, Yara Growth Ventures, Collective Spark Fund, Wamda, și Elevator Ventures – acționarii internaționali ai Raiffeisen Bank, compania agri-fintech și-a extins operațiunile începând din 2022 pe piața din România. Tarfin își propune să faciliteze accesul fermierilor la finanțare rapidă și convenabilă, cu ajutorul tehnologiei și a unei rețele extinse de distribuitori.

    Tarfin a primit asistență tehnică în raportare financiară și audit independent în cadrul „Programului de pregătire înainte de investiții” al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în 2019. În 2020, Tarfin a avut dreptul la asistență tehnică oferită companiilor de microfinanțare în cadrul Programului pentru Ocuparea Forței de Muncă și Inovare Socială (EaSI) al Comisiei Europene.


    Te-ar mai putea interesa

    Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Fermierii care pierd subvenția APIA de 42,47euro pe hectar Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”