• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Anunțul ANZ pentru toți crescătorii de animale și asociațiile de fermieri

    Roxana Dobre -

    Anunț de la Agenția Națională pentru Zootehnie ”Prof.dr.G.K.Constantinescu” pentru crescătorii de animale. Autoritatea în domeniul zootehnic a informat că pune la dispoziția fermierilor o aplicație informatică prin care aceștia pot depune documentele obligatorii în vederea obţinerii autorizaţiei pentru masculii reproducători deţinuţi în exploataţie.

    ANZ a anunțat printr-un comunicat publicat pe site-ul propriu că fermierii au la dispoziție din luna decembrie o aplicație cu ajutorul căreia pot depune online, fără să se mai deplaseze la sediiile Oficiilor Județene pentru Zootehnie (OJZ), documentele obligatorii pentru obţinerea autorizaţiei pentru masculii reproducători deţinuţi în exploataţie.

    Citiți și: Agenția Națională pentru Zootehnie, ANZ, nu se mai desființează! Decizia e finală!

    Aplicație pentru crescătorii de animale

    Aplicație informatică, pusă la dispoziția fermierilor de către ANZ

    Conform anunțului oficial făcut de ANZ, pentru a veni în sprijinul fermierilor, Agenția a lansat o aplicaţie informatică destinată autorizării masculilor reproducători.

    ”Prin intermediul acestei aplicaţii, femierii pot crea un cont de utilizator şi pot depune documentele necesare în vederea obţinerii autorizaţiei pentru masculii reproducători deţinuţi în exploataţie”, a detaliat Agenția Națională pentru Zootehnie ”Prof.dr.G.K.Constantinescu”.

    Aplicaţia este disponibilă accesând următorul link: https://monta.madr.ro/login. Pentru a-și crea contul beneficiarii aplicației trebuie să completeze o serie de informații precum e-mail, nume/prenume, parolă, tipul contului – individual sau asociație, adresa completă.

    Citiți și: Rasele de taurine românești, în pericol! Cine și de ce nu are interesul să sprijine rețeaua națională de ameliorare a animalelor din România?

    Conform normelor tehnice privind organizarea şi desfăşurarea montei naturale autorizate publicate în Monitorul Oficial, Partea I nr. 694 din 3 august 2020, oficiile judeţene de zootehnie întocmesc la începutul fiecărui an necesarul de reproducători pentru montă naturală, iar societăţile de ameliorare recunoscute, pe specii, asociaţiile de crescători pe specii, autorizate ca părţi terţe, asigură, după caz, reproducătorii necesari pentru montă naturală.

    Deţinătorii/Proprietarii de reproducători autorizaţi beneficiază de prioritate la repartizarea unor suprafeţe de teren necesare producerii furajelor pentru reproducători, în condiţiile art. 16 din Legea zootehniei nr. 32/2019.

    Pentru montă naturală se acceptă reproducători de rasă pură identificaţi în conformitate cu legislaţia Uniunii Europene în domeniul sănătăţii animalelor privind identificarea şi înregistrarea animalelor, care au vârsta optimă pentru introducerea şi utilizarea la montă, sunt în stare perfectă de sănătate, îndeplinesc condiţiile sanitar-veterinare, condiţiile pentru aptitudinea de reproducător şi comportamentul sexual, condiţiile minime privind capacitatea de fertilizare a materialului seminal şi condiţiile minime privind performanţele.

    Reproducătorii masculi, indiferent de specie, utilizaţi la montă naturală, sunt autorizaţi de către autoritatea competentă a statului în zootehnie dacă îndeplinesc performanţele minime stabilite prin programele de ameliorare şi cerinţele sanitar- veterinare în vigoare.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA, în conturi. Județele unde fermierii au anunțat că au primit a doua tranșă de bani Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă Rabla pentru Tractoare bate pasul pe loc. Ce șanse mai sunt să se dea finanțările anul acesta

    Ultimele știri

    Anunțul ANZ pentru toți crescătorii de animale și asociațiile de fermieri Ce șanse sunt ca acordul UE-Mercosur să fie blocat. Planul B pentru protejarea fermierilor Fermier cu 40 de vaci de lapte: Am scos ferma la vânzare! Vând tot și emigrez în Spania!