• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Surse: Olandezii de la FrieslandCampina vor să vândă Napolact

    Violina Gorcinschi -

    Afacerea Napolact, scoasă la vânzare. Grupul FrieslandCampina, unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul lactatelor din lume, vrea să vândă brandul Napolact, cu activități în Cluj și Târgu Mureș, conform surselor din piață. Ar exista mai multe entități interesate să cumpere afacerea, iar suma s-ar ridica la 60-70 milioane de euro.

    Brandul Napolact, cu activități în Cluj va avea un nou proprietar. Grupul olandez FrieslandCampina vrea să vândă afacerea Napolact. Grupul francez Danone, dar și compania Sole Mizo din Ungaria sunt interesate de o posibilă tranzacție, a relatat clujcapitala.ro.

    Lactate Napolact (foto: economica.net)

    Afacerea Napolact, scoasă la vânzare. Un afacerist ungur interesat de o eventuală achiziție

    Grupul olandez FrieslandCampina, care deține brandul Napolact, unul dintre cele mai puternice branduri din sectorul lactatelor, vrea să vândă operațiunile de pe plan local. Conform surselor din piață, dacă tranzacția ar fi realizată, aceasta s-ar ridica la 60-70 de milioane de euro. FrieslandCampina are două unități de producție, în Baciu, județul Cluj și Târgu Mureş, închizând, de-a lungul timpului, mai multe fabrici.

    Potrivit surselor, printre cei care s-au arătat interesați o eventuală achiziție a producătorului de lactate se numără Sole Mizo, parte a grupului ungar Bonafarm, dar și grupul francez Danone. Danone are o unitate de producție în București, iar Sole Mizo are doar import și distribuție. În spatele Sole Mizo se află miliardarul maghiar Sandor Csanyi, care este preşedintele grupului bancar OTP.

    Citește și: Decizie majoră pe piața laptelui. Va avea impact și asupra fermelor de vaci din România

    În sectorul de procesare a laptelui, FrieslandCampina este al cincilea jucător ca afaceri, după Albalact, Danone, Olympus și Hochland, toate făcând parte din grupuri străine. În 2023, conform ultimelor date disponibile, FrieslandCampina a înregistrat o cifră de afaceri de 564 milioane de lei, cu 2% mai puțin față de anul precedent, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. De asemenea, compania a raportat pierderi de 200.000 de lei, față de un câştig de peste 200.000 de lei în 2022. În 2023, compania a avut un număr mediu de 491 de angajați.

    Conform datelor recente, compania colaborează cu peste 1.000 de fermieri locali și colectează zilnic 300.000 de litri de lapte. FrieslandCampina România face parte din compania olandeză Royal FrieslandCampina, unul dintre cei mai mari producători de lactate din lume.

    FrieslandCampina este prezentă pe piața românească cu brandul Napolact, Campina și Dots, oferind o gamă variată de produse: iaurt, brânză, lapte de consum și gustări pe bază de lapte. Napolact este cel mai puternic brand din portofoliul grupului în România. În acest moment, Napolact este unul dintre cele mai de succes branduri de lactate, care are în portofoliu lapte, iaurturi, brânzeturi, unt, dar și alte produse.

    Citește și: FrieslandCampina intenționează să-și vândă o parte din afacerile din Germania către Müller

    FrieslandCampina este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața lactatelor la nivel mondial, având o cooperativă de 9.400 de ferme membre și 14.600 fermieri din Germania, Belgia și Olanda.


    Te-ar mai putea interesa

    Apicultorii au dat în judecată Ministerul Agriculturii și cer suspendarea derogărilor pentru neonicotinoide Fasolea cu păstăi la metru. Semănat, îngrijire, producție Primul județ în care fructele și legume din piețe vor fi testate pentru reziduuri de pesticide

    Ultimele știri

    Bursa cerealelor, la zi. Prețuri pe tonă pentru grâu, porumb și rapiță în portul Constanța Subvenția APIA care intră printre ultimele la plată în acest an Lintea de apă sau ”caviarul verde” – o nouă legumă cultivată la nivelul UE