• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ordin MADR pentru subvențiile APIA. Cererile se depun la centre în perioada 3 martie – 30 mai

    Roxana Dobre -

    Calendar APIA 2025. Campania de depunere a cererilor pentru subvențiile din acest an va demara la începutul lunii martie, dar cum data de 1 martie este una nelucrătoare, prima zi în care se vor înregistra cererile la centrele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este ziua de luni, 3 martie. Ultima zi de depunere a cererii unice la APIA, fără penalizări, este vineri, 30 mai.

    Fermierii vor avea aproape trei luni la dispoziție să depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererea de plată pentru campania 2025. Termenul oficial pentru derularea campaniei de subvenții din 2025 a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 127 din 12 februarie. Conform Ordinului nr. 42/2025, fermierii pot cere subvenții în intervalul 3 martie – 30 mai.

    Citiți și: Fermier cu 600 de hectare: Până astăzi nu am primit niciun leuț din subvenția APIA!

    La 3 martie începe o nouă campanie APIA (foto: foodformzansi)

    Depunerea cererii la APIA în 2025, între 3 martie și 30 mai

    Pentru că ziua de 1 martie va pica în acest an într-o zi de sâmbătă, fermierii vor putea să depună cererea pentru subvenții la APIA începând de luni, 3 martie. Termenul este oficial în vigoare după de în Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul subvențiilor pentru acest an.

    Conform documentului citat, la articolul 3, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (21), cu următorul cuprins: (21) În anul 2025, cererile de plată se depun în perioada 3 martie-30 mai. Data-limită este 30 mai 2025 inclusiv. Același ordin mai prevede că în situaţia în care cererea de plată este depusă ulterior datei-limită de 30 mai, cererea de plată este considerată inadmisibilă.

    De asemenea, modificările cererilor de plată se depun cel mai târziu la data de 30 mai.

    Citiți și: Anunțul ministrului Barbu despre banii APIA pentru ANT și sprijinul cuplat zootehnic

    Subvenții APIA: Fără perioadă de depunere cu penalizări

    Ca și anul trecut, fermierii nu vor mai avea intervalul de depunere a cererii de plată cu penalizări de 1% cumulat pentru fiecare zi de întâziere, conform șefului APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă. ”Campania 2025 începe la 3 martie pentru că ziua de 1 martie pică într-i zi de sâmbătă. Fermierii vor putea depune cererile până la 30 mai iar în acest an nu vor mai avea acea perioadă cu penalizări”, a spus acesta.

    Și șeful APIA Central, Tinel Gheorghe, a făcut referire la campania de subvenții din 2025, în cadrul conferinței de presă organizată luni, 10 februarie, de Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC) cu prilejul de a marca cei 5 ani de activitate.  Directorul APIA a subliniat că funcționarii care primesc cererile de plată vor face informări privind noua campanie de plăți începând cu data de 20 februarie.

    ”Lucrăm la Ghidul Solicitantului pentru partea de condiționalitate socială și avem ședințe pe zoom cu funcționarii din țară, undeva între 18-20 februarie iar după data de 20 februarie în teritoriu toți angajații APIA vor proceda la promovarea noilor condiții și scheme din Planul Național Strategic (PNS) 2025. În paralel sper anul acesta și în doresc, am și sprijinul domnului ministru Florin Barbu, ca în ceea ce privește aplicația informatică va fi în termen realizată astfel încât campania de declanșare a plăților în avans din 16 octombrie pentru 2025 și plata finală să se desfășoare fără probleme”, a punctat Tinel Gheorghe.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa cerealelor, la zi. Prețuri pe tonă pentru grâu, porumb și rapiță în portul Constanța Anunțul ministrului Barbu despre banii APIA pentru ANT și sprijinul cuplat zootehnic Legea bugetului de stat a fost publicată în Monitorul Oficial. Subvențiile fermierilor pot intra la plată

    Ultimele știri

    Studiu: Jumătate dintre consumatorii români nu au încredere în etichetele bio Christophe Hansen și viziunea sa pentru noua PAC: ”Ar trebui să schimbăm doar ceea ce nu funcționează bine și să păstrăm restul” Termen prelungit pentru ajutorul de stat de 20.000 de euro destinat reabilitării locuințelor