• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Febra aftoasă scumpește lactatele? Ionel Arion, Federația Națională PRO AGRO: Ar fi ceva pur speculativ!

    Roxana Dobre -

    Restricțiile de import privind febra aftoasă nu vor duce la scumpiri sau penurie pentru produsele din lapte, a afirmat Ionel Arion, președintele PRO AGRO în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, ediția de astăzi, luni – 14 aprilie.

    Ionel Arion, președintele PRO AGRO a declarat în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, ediția de astăzi, luni – 14 aprilie, că nu există vreun pericol real al lipsei acute de produse din lapte, în contextul focarelor de febră aftoasă din Slovacia și Ungaria. Conform acestuia, nicio eventuală creștere a prețurilor nu ar fi justificativă ci mai degrabră într-un ”context speculativ”.

    Citiți și: Ionel Arion, Pro Agro: Sunt ferme care nu au adunat deloc furaje pentru a trece iarna

    Ionel Arion, PRO AGRO: Scumpirile pentru lactate în contextul febrei aftoase s-ar face într-un context speculativ mai degrabă

    Președintele Federației Naționale PRO AGRO a afirmat la emisiunea Agrostrategia de pe TVR 1, o coproducție Agrointeligența-AGROINTEL.RO și TVR că pe piața lactatelor nu se poate vorbi de o scumpire în contextul focarelor de febră aftoasă sau a măsurilor de restricții privind importurile.

    ”Deocamdată nu avem niciun motiv a ne teme că alimentele care vin din țările cu focare nu sunt de o calitate superioară. Dar avem producție internă atât a materiei prime cât și procesare pentru aceste produse. Cred și consider că în contextul sărbătorilor pascale din acest an putem avea pe masă fiecare dintre noi aceste produse la prețuri accesibile. Însă nu cred că toată această incidență va duce la o creștere a prețului dictată de piață ci dacă se va aplica va fi ceva emoțional și într-un context speculativ mai degrabă. Nu cred că va exista penurie pe piață, nu avem de ce să ne facem stocuri sau să luăm măsuri drastice”, a spus Ionel Arion la emisiunea Agrostrategia de pe TVR 1.

    Citiți și: Germania a redevenit indemnă de febră aftoasă. Se mențin restricții doar în zona focarului

    Crescătorii de animale sunt împărțiți în privința vaccinării

    În ceea ce privește vaccinarea animalelor, Ionel Arion a menționat că fermierii sunt împărțiți.

    ”Întrebând specialiștii și conlucrând cu ei de-a lungul acestor zile vedem ce au făcut colegii noștri din țările vecine, acolo în focar au vaccinat supresiv pentru a avea un control asupra răspândirii virusului dar acele animale au ajuns să fie eutanasiate. Pe de altă parte sunt voci care spun că, spre exemplu la vaca de lapte susțin vaccinarea dar la vaca de carne nu se susține. Cel puțin colegii din cele două organizații au transmis că sunt pentru vaccinare supresivă acolo în focar dar nu și preventivă. Este adevărat că dacă se va ajunge la răspândirea acestor focare și Comisia Europeană (CE) va impune o vaccinare va trebuie să luăm această hotărâre. Dar până să ajungem acolo contează cât de bine vor fi sprijinite la nivel european cele două țări ca să stingă aceste focare. Pentru că azi în Slovacia este clar să este răspândit la nivel național și incidența este foarte mare pentru că localitățile cu focare active sunt apropiate”, a mai spus Ionel Arion.


    Te-ar mai putea interesa

    Laurențiu Păștinaru, ANMAP: Primăriile ar trebui să nu mai dea autorizații de construcții în apropierea fermelor Un fermier produce mana cerească, alimentul biblic uitat de decenii Experiment cu o adâncime mai mare la semănatul porumbului – rezultate pentru cultură

    Ultimele știri

    Piedone – control la o stână ce tăia și vindea ilegal miei și iezi! Oierul a fost amendat și dat pe mâna poliției Anunțul ministrului Mediului pentru fermieri: ”Am semnat ghidul pentru Rabla Tractoare. Îl trimit la Monitorul Oficial!” Tragerile cu rachete antigrindină – suspendate pe termen nedeterminat până la realizarea unui studiu de impact