• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AFM a publicat lista fermierilor cu cereri aprobate pentru garduri electrice gratuite

    Roxana Dobre -

    Administrația Fondului pentru Mediu a publicat vineri, 23 mai, prima listă cu dosare aprobate în cadrul Programului privind protecția speciilor de faună sălbatică, destinat gospodăriilor din România. Programul sprijină persoanele fizice pentru instalarea de garduri electrice sau alte dispozitive similare, menite să prevină incidentele și pagubele provocate de animalele sălbatice.

    Un număr de 218 dosare de finanțare, în valoare totală de 2.555.707 de lei vor primi bani pentru instalarea de garduri electrice sau alte dispozitive similare. În alte 308 dosare au fost solicitate clarificări de remediere pentru a putea fi aprobate în perioada următoare.

    Citiți și: Garduri electrice gratuit – subvenție nouă prin AFM. Termene, condiții, plăți

    Lista fermierilor care primesc finanțare pentru garduri electrice

    Lista celor 218 fermieri care primesc 15.000 de lei pentru garduri electrice

    Lista celor 218 de beneficiari ai programului este publicată pe site-ul AFM. Prin acest program, persoanele fizice pot obține până la 15.000 de lei pentru achiziția și instalarea de sisteme moderne de protecție, menite să asigure siguranța locuințelor, culturilor agricole și a familiilor aflate în zone cu risc ridicat. Programul privind protecția speciilor de faună sălbatică are alocat un buget de 70 milioane lei.

    „Ne dorim să oferim comunităților locale un sprijin real și eficient pentru a preveni incidentele cauzate de animalele sălbatice. Este o măsură concretă de protejare a vieții și a bunurilor, dar și un pas important pentru echilibrul dintre om și natură”, a declarat Florin Bănică, președintele Administrației Fondului pentru Mediu.

    Lista completă a solicitanților aprobați este disponibilă pe site-ul AFM, la secțiunea dedicată Programului pentru protecția speciilor de faună sălbatică. Contractele de finanțare se vor semna doar cu beneficiarii care au fost declarați admiși, prin intermediul platformei informatice puse la dispoziție la adresa www.afm.ro. În termen de 15 zile de la primirea contractului de finanțare, solicitanții îl vor semna și îl vor transmite către AFM prin poștă electronică.

    Citiți și: Start cereri pentru ajutorul de 15.000 de lei! Termen limită: 25 aprilie!

    Cine a putut solicita finanțarea de la stat

    Programul se adresează și fermierilor sau apicultorilor care vor să își protejeze animalele, culturile sau stupinele  în fața atacurilor fiarelor sălbatice. Instalarea echipamentelor se poate face cu finanțare nerambursabilă care este acordată prin Administrația Fondului de Mediu din subordinea Ministerului Mediului. Programul are caracter multianual și se aplică la nivel național.

    Obiectul programului derulat de AFM îl reprezintă acordarea finanțării nerambursabile din Fondul pentru mediu pentru:

    – achiziția, instalarea de echipamente și/sau montajul de dispozitive de tipul gardurilor electrice (generator de impulsuri, fir gard electric, izolator inel gard electric, conectori fir gard electric, tijă împământare etc.), panou solar, regulator tensiune, cablu împământare ori a altor mijloace asemănătoare permise de lege (instalații cu fascicule luminoase, sunete/ultrasunete etc. și care nu contravin prevederilor art. 3, 10 și 12 din Directiva 92/43/CEE a Consiliului din 21 mai 1992 privind conservarea habitatelor naturale și a speciilor de faună și floră sălbatică), destinate reducerii conflictelor om-animal și implementării măsurilor de intervenție în zone populate cu animale din specii de faună sălbatică ori amplasate pe traseele acestora, respectiv pe raza exploatațiilor agricole/pomicole/stupine/arii naturale protejate;

    – efectuarea de lucrări specifice în vederea montării de echipamente și/sau dispozitive de tipul gardurilor electrice la limita culturilor sau așezărilor aflate în zone populate cu animale din specii de faună sălbatică ori amplasate pe traseele acestora, respectiv pe raza exploatațiilor agricole/pomicole/stupine/arii naturale protejate.

    În cadrul programului se acordă o finanțare nerambursabilă, reprezentând 100% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, după cum urmează:


    Te-ar mai putea interesa

    Cu ce stropim trandafirii contra afidelor, păduchii verzi ai rozelor! Rostselmash, în pragul falimentului. Fabrica de mașini agricole își oprește luna viitoare producția Cultură de șofran abandonată în Gorj. Afinele la ghiveci, mai profitabile

    Ultimele știri

    Un vecin ți-a distrus recolta, ți-a inundat terenul sau poluat grădina? Cum intervine Garda de Mediu AFM a publicat lista fermierilor cu cereri aprobate pentru garduri electrice gratuite ANF: Utilizarea produselor de protecție a plantelor conform etichetei este obligatorie și evită sancțiuni!