• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • La USAMV București nu se poate vorbi despre diplome de șomeri. Prof. Toma Dinu: Studenții își găsesc un loc de muncă încă de pe băncile facultății

    Gabriela Gimbășanu -

    Absorbția absolvenților pe piața forței de muncă este un subiect mult dezbătut în presa națională și nu de puține ori se vobește despre adevărate fabrici de șomeri când este vorba despre anumite instituții de studii superioare. Nu este însă cazul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, locul în care tinerii care își încheie studiile – la zi sau la distanță, au o șansă reală de a activa în domeniu, iar cel mai mare merit pentru acest lucru îl au dascălii de aici care nu doar că le formează studenților o bază solidă de cunoștințe, dar le intermediază și contactul cu companiile de agribusiness interesate să facă angajări.

    Agrointeligența a discutat despre oportunitățile pe care le au tinerii absolvenți cu doi importanți profesori ai Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, prof. univ.dr. Toma Adrian Dinu, decanul Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, și prof. univ.dr. Florin Stănică, prorector al USAMV București.

    Prof Florin Stanica

    De-a lungul timpului conducerea Universității Agronomice s-a implicat activ în intermedierea contactului dintre marile companii din domeniul agricol și studenții de top ai facultății.

    Parteneriat cu companiile din agribusiness

    “Trebuie să fim conștienți că este nevoie de specialiști pentru economia reală a acestei țări. Fără absolvenții noștri probabil că sectorul agricol se va confrunta cu o criză de specialiști pentru domeniul care furnizează hrana tuturor oamenilor. De-a lungul timpului am beneficiat de sprijinul firmelor de specialitate, astfel încât am reușit să integrăm în câmpul muncii specialiști pe i-am format pe parcursul anilor de studii. I-am învățat pe absolvenții noștri să lucreze corect, cinstit și cu pasiune pentru ceea ce fac. Astfel că de-a lungul anilor am reușit să furnizăm oameni valoroși care au venit cu idei noi și cu imaginație bogată”, a declarat prof. univ. dr. Florin Stănică, prorector al USAMV București.

    Absolvenții Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală sunt învățați, pe parcursul anilor de studiu, nu doar să conducă afacerile marilor fermieri ci să-și facă propriul business pe care să îl administreze după bunul lor plac.

    Un loc de muncă încă din timpul facultății

    “Absolvenții noștri sunt foarte bine asimilați pe piața forței de muncă. Dacă ne referim la cei din învățământul la distanță, marea lor majoritate sunt fie proprietari de business-uri de succes sau sunt la început în construirea unei afaceri. Cei de la zi, își găsesc loc pe piața forței de muncă încă din timpul facultății. Marea majoritate a absolvenților noștri se angajează în companii de agribusiness: de la asigurări agricole, la furnizori de imputuri pentru agricultură, până la cei care se ocupă de prelucrarea producției primare. Sunt destul de mulți cei care dezvoltă afacerea familiei sau își fac propria afacere, fie că vorbim de explotație agricolă, fie că vorbim de domeniul turistic”, a precizat prof. univ. dr. Toma Dinu, decanul Facutății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală.

    Prof Toma Dinu

    Întâlniri săptămânale între studenți și  absolvenți de succes

    Tocmai pentru a-i motiva pe studenți săi să-și construiască propria afacere, decanul facultății de Management, organizează săptămânal discuții tematice între actualii studenți și cei care au absolvit deja facultatea și au devenit oameni de succes. ”Aceste întâlniri le oferă studenților modele de succes. Facem demersurile necesare în așa fel încât marile companii să intre în contact cu absolvenții de top ai facultății noastre. Școala, oricât de bună ar fi ea, nu poate să ofere totul. Îți oferă un mod de gândire, dar studentul este cel care trebuie să aibă capacitatea de a se adapta și de a asimila informațiile pe care le primește pe parcursul dezvoltării sale profesionale”, a explicat prof. Dinu.

    Faptul că o mare parte din materiile studiate la Facultatea de Management de la USAMV sunt îndreptate către finanțe le oferă absolvenților o mare felexibilitatea în câmpul muncii. Astfel, nu sunt puțini cei care se îndreaptă către serviciile conexe din agricultură, în special către instituțiile financiare, unde pot oferi soluții de finanțare pentru fermierii români.

    Târg de joburi pentru studenți

    Recent, la USAMV București a avut loc primul târg de locuri de muncă pentru absolvenții acestei instituții de studii superioare, la inițiativa Agriculturaromânească.ro.

    Foto: Flickr.com



     


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Ministrul Agriculturii din Ucraina: arestat, eliberat pe cauțiune, încă își exercită atribuțiile de ministru