• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii, rugați să se prezinte la APIA la data și ora la care sunt programați pentru depunerea cererii unice de plată

    agrointeligenta.ro -

    Campania de depunere a cererilor unice de plată la APIA se deschide marți. Ca și în anii precedenți, înregistrarea documentelor la centrele teritoriale se face pe bază de programare, iar fermierii sunt rugați să respecte ziua și ora la care sunt chemați la APIA.

    Pentru a beneficia de sprijinul aferent schemelor/ măsurilor de plată, fermierul trebuie să depună anual la APIA cererea unică de plată şi să îndeplinească condiţiile de eligibilitate conform legislaţiei comunitare şi naţionale. Se va depune o singură cerere, chiar dacă fermierii deţin suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

    Fermierii sunt invitați să depună cererea unică de plată 2016, la centrul județean / centrul local al APIA, la data precizată în invitație, la funcționarul la care au fost repartizați pentru verificarea cererii.

    Cererile unice de plată sunt depuse la centrele judeţene ale APIA pentru fermierii care solicită o suprafaţă mai mare de 50 ha teren agricol şi la centrele locale ale APIA pentru fermierii care solicită o suprafaţă mai mică de 50 ha teren agricol.

    În campania 2016 declaraţiile în sectorul zootehnic se depun la centrul judeţean /centrul local la care fermierul este arondat.

    Pentru a utiliza timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererii, este necesar ca fermierii să se prezinte la data și ora la care sunt programați, deoarece termenul limită de depunere a cererii de plată este 16 mai 2016 inclusiv, fără penalităţi şi 10 iunie 2016 cu penalitati 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere”, se arată într-un buletin informativ al APIA Gorj.

    Centrul APIA recomandă fermierilor să se conformeze acestei programări făcute de instituţie pentru a evita aglomerarea din ultimile zile de depunere și pentru a nu îngreuna procesul de primire a cererilor unice de plată.

    Vă reamintim că cererea unică de plată se completează electronic în aplicația IPA online, însă apoi fermierii trebuie să se prezinte APIA pentru la depunerea cererii unice de plată sau a modificărilor aduse. Vor avea nevoie și de documentele necesare care dovedesc utilizarea terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conţin zone de interes ecologic, precum şi a animalelor. Aceste documente trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată şi trebuie să fie valabile cel puţin până la data de 1 decembrie a anului de cerere.

    Dacă fermierul nu deține un număr de înregistrare de la APIA, înseamnă că nu a depus cerere şi nu beneficieaza de sprijin finaniciar. Rugăm fermierii să solicite responsabilului de dosar numărul de înregistrare. Este dovada că s-a depus o cerere unică de plată pentru campania curentă.

    Articole utile:

    Subvenții APIA 2016: Lista documentelor ce trebuie depuse odată cu cererea unică de plată

    Subvenții APIA 2016: Cum se face dovada calității de ”fermier activ”

    Subvenții APIA 2016: Ce trebuie să faci dacă ai pierdut parola contului tău din IPA online

    Subvenții APIA 2016. Declararea suprafețelor în IPA Online – ce trebuie și ce NU trebuie să faci la completarea electronică a cererii

    Descarcă AICI formularul-tip al cererii unice de plată pe 2016 și instrucțiunile pentru completarea lui

    31 mai – data până la care fermierii pot aduce modificări fără penalități la cererea depusă la APIA

    Foto: adevarul.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere Tractoarele New Holland pe care fermierii le pot cumpăra prin Programul Rabla pentru Tractoare Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom

    Ultimele știri

    Patru noi focare de pestă porcină africană, toate confirmate într-o singură comună DSVSA: Focar de rabie la vaci într-o gospodărie. Boala se transmite și la om Carta Albă a Agriculturii din România. Fermierii vor creșterea subvențiilor și dezvoltarea sistemelor de irigații