• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Porci pentru îngrășat: 5 sfaturi pentru a-i alege pe cei care iau mai repede în greutate

    agrointeligenta.ro -

    Porcii pentru îngrășare se cumpără din timp! Este poate prima regulă de care trebuie să țineți seama dacă doriți să sacrificați suinele în preajma sărbătorilor de iarnă. Dar porcii pot fi ținuți tot timpul anului și chiar pot suplimenta veniturile unei familii de la țară dacă sunt aleși corect astfel încât să ia repede în greutate și apoi carnea lor să fie vândută familiilor de la oraș în căutare de mâncare din surse ce nu folosesc tot felul de artificii chimice în producție.

    Iată care sunt câteva sfaturi pentru cei care cumpără porci pentru îngrășare:

    1.Rasa de porci este foarte importantă. De cele mai multe ori, nu găsiți sau nu cumpărați porci din rasă pură, dar genetica suinelor este importantă. Dacă ele sunt ”un amestec” între rasele cunoscute că valorifică foarte bine hrana primită și iau repede în greutate, atunci sigur veți face o afacere bună. În cazul în care mizați pe producția de carne, vă recomandă să citiți articolul Top 5 rase de porci cu cel mai bun randament la producția de carne, iar dacă vă doriți și un strat ”sănătos” de slănină și totodată o carne de porc ”ca pe vremuri”, căutați să investiți într-un porc din raza mangalița.

    2. Dacă nu sunt informații clare despre rasa porcului, atunci luați în seamă câteva aspecte ale constituției sale, indici că aveți de-a face cu o suină sănătoasă, care va lua repede în greutate. Astfel, în umeri purcelul nu va fi mai lat ca în spate, trunchiul va fi lung și drept, spinarea lată va coborî în șolduri rotunde și adânci. O spinare încovoiată, spată îngustă și un abdomen flasc vădesc o dezvoltare slabă a musculaturii. De asemenea, crupa trebuie să fie dreaptă, jamboanele lungi, cărnoase, bine dezvoltate în părți și rotunjite în spate.

    Este foarte important ca membrele grăsunilor să fie puternice și sănătoase deoarece animalele a căror articulații sunt slabe nu pot să-și țină greutatea pe picioare și stau mai mult timp ”așezați”. Suinele cu picioare lungi și uscățive cresc un timp mai îndelungat, respectiv se îngrașă mai bine chiar dacă sunt hrăniți cu furaje ieftine, voluminoase și puține concentrate. În schimb suinele cu picioare scunde, chișițe scurte și oase subțiri se opresc devreme din crescut și depun rapid grăsimi. Aceștia se cumpără doar când se dorește îngrășarea pentru grăsime, iar dieta lor va fi bazată în principal pe furaje concentrate.

    Acumulează destul de devreme grăsimi porcii cu capul ușor și turtit, pe când cei a căror cap e greu, cu profil drept denotă faptul că animalul este robust, musculos și poate crește repede și îndelungat.

    3.Proba mesei. Îi veți alegeți doar pe cei care mănâncă pofticios și care mai degrabă apucă hrana și nu o sug.

    4.Cel mai indicat este să cumpărați purceii născuți primăvara. Pe lângă faptul că în perioada verii pot fi hrăniți cu nutrețuri ieftine cum ar fi iarba verde sau resturile de la legume, nu va fi nevoie nici de condiții speciale de întreținere.

    5.Cumpărați porcii de îngrășat din timp! Nu uitați de vorba românească cu îngrășatul porcului în Ajun. Care, bineînțeles, are legătură cu faptul că oricât de mult am ”îndopa” suinele, acestea nu vor lua miraculoas în greutate și vor avea nevoie de câteva luni pentru a atinge greutatea pe care ne-o dorim la sacrificare.

    Citiți și: Rasele de porci cu multe coaste sunt mai rentabile pentru ferma de reproducție și de îngrășare

    Citiți și: Înființarea unei ferme de porci: Care sunt cele mai profitabile rase pentru un mic fermier care crește suinele în regim gospodăresc

    Citiți și: Ferma de porci. Sfaturi esențiale pentru înființarea unei afaceri de creștere a suinelor

    Citiți și: Creșterea porcilor vietnamezi: Un tânăr și-a făcut o fermă cu 60 de grăsuni și se așteaptă la vânzări record în apropierea Crăciunului

    Surse selective: Agrobiznes.md, Bibliotekar.ru


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”