• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • EXCLUSIV! Adrian Pintea, APIA: Am avut un transfer-record la plata avansului pe suprafață. Le mulțumesc colegilor din toate județele pentru efortul depus!

  Roxana Dobre -

  ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ DE LA APIA! Funcționarii agenției de plăți lucrează la foc continuu și în acest week-end pentru a transfera cât la mulți fermieri pe listele de plată pentru avansul din subvenția pe 2016. O parte dintre producătorii agricoli au primit deja banii în cont iar restul fermierilor sunt deja cu ochii pe agenția de plăți pentru a afla ultimele cifre!

  Directorul general al Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a dezvăluit astăzi în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro care este numărul fermierilor aflați pe listele transferate de agenția de plăți.

  Pe listele transferate pentru avans la 29 octombrie avem 460.965  de fermieri cu o sumă 441,56 milioane de euro. Iar ieri, sâmbătă,  am avut cel mai mare transfer – de 106.095 de fermieri cu o sumă de 143,38 miloane de euro. Nu cred ca a mai avut vreodata APIA un transfer mai mare. Prin intermediul dumneavoastră aș dori să transmit mulțumiri colegilor din județe care au depus în această perioadă un efort susținut și fără de care nu reușeam această performanță”, declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro Adrian Pintea.

  Citiți și: 

  EXCLUSIV! Adrian Pintea, APIA: ”Avem între 20.000 și 40.000 de dosare autorizate pentru avans, pe zi”

  PRIMELE JUDEȚE UNDE FERMIERII AU AVANSUL ÎN CONT!

  EXCLUSIV! CELE 8 SCHEME pentru care APIA PLĂTEȘTE AVANS DIN SUBVENȚII!

  Ce fermieri aflați la control vor primi avans APIA în 2016

  Vă reamintim că agenția de plăți a început procesarea și autorizarea cererilor pe 17 octombrie iar plăție se vor încheia la sfârșitul lunii noiembrie.

  Iată care sunt cuantumurile integrale ale plăților APIA pe hectar pe hectar, aprobate oficial de Guvern și publicate în Monitorul Oficial pe 21 octombrie:

  SAPS: 96,88 euro/ha în 2016, respectiv o creștere cu 12,2% față de anul 2015 când suma primită de fermieri a fost de 79,7392 euro/ha!

  Plata pentru tinerii fermieri: 22,87 euro/ha în 2016, respectiv o creștere cu 11,5% față de anul 2015 când s-a plătit 19,9348 euro/ha!

  Plata redistributivă I și II, corespunzător unui cuantum al plăţii de minimum 5,00 euro/ha și respectiv 48,85 euro/ha! În cazul acestei plăți pentru primul interval, adică până în 5 hectare plata nu a suferit nicio modificare iar în cazul celui de-al doilea interval, între 5 și 30 de hectare, cuantumul pe hectar a scăzut având în vedere că în campania 2015 s-au plătit 51,0789 euro/ha!

  Practici agricole benefice pentru climă și mediu (înverzirea): 57,37 euro/ha. Și în acest caz fermierii au de pierdut întrucât în campania 2015 s-au plătit 59,1277 de euro!

  La avansul APIA se achită un procent de 69% din schemele de bază și 84% din plățile compensatorii.

  APIA le virează fermierilor echivalentul sumelor în lei, la cursul Băncii Centrale Europene din data de 30 septembrie 2016, respectiv 4,4537 lei pentru un euro.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții APIA 2020: Fermierii care au dreptul să încaseze plata pe hectar! MADR: Sumă majorată pentru ajutorul de stat acordat crescătorilor de animale! BANII SUNT ÎN CONTURI! Fermierii care au încasat subvenția integrală pe acest an!

  Ultimele știri

  Ministrul Oros, discuții cu fermierii: Automate de lapte pentru fermele cu până la 20 de vaci! O mare fermă din România a câştigat procesul cu ANAF după 4 ani prin tribunale! Un cioban a murit după ce s-a aruncat sub un camion ca să salveze o oaie prinsă de roțile acestuia!

  Căutare în articole