• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • PROGRAMUL cu purcei gratis MANGALIȚA ȘI BAZNA, simplificat după RECLAMAȚIILE FERMIERILOR!

  Roxana Dobre -

  Condiții minime pentru micii fermieri sau gospodarii care vor să primească gratuit purcei din rasele Mangalița și Bazna. Acești crescători nu vor mai fi obligați să se autorizeze la direcțiile sanitar-veterinare pentru a intra în posesia suinelor din programul de stat. Modificarea a venit după ce fermierii au reclamat inclusiv în spațiul online procedura greoaie pentru autorizarea la DSV. 

  Fermierii nu trebuie să se autorizeze la Direcțiile Sanitar-Veterinare dacă solicită înscrierea în Programul pentru suine din rase autohtone. Astfel, crescătorii vor avea de îndeplinit condiţii minime şi nu vor fi nevoiţi să se autorizeze sanitar-veterinar, după ce autorităţile centrale au simplificat procedura.

  Acţiunea de autorizare ar fi fost una greoie pentru micii fermieri, iar pe mulţi i-ar fi descurajat să acceseze acest nou program. Crescătorii s-au plâns inclusiv către Agrointeligența că nu au reușit să intre în porgram pentru că de la direcțiile agricole au fost trimiși la DSV-uri, acolo unde au descoperit că autorizarea îi obliga la investiții importante întrucât se cerea asigurarea condițiilor de fermă industrială,  pentru purceii îngrășați după metoda tradițională.

  Condiții minime de igienă pentru creșterea purceilor

  În urma discuţiilor ministrului Agriculturii şi reprezentanţilor ANSVSA a fost schimbată legislaţia privind micile ferme. Fermierii care vor să se înscrie în Programul pentru suine din rasele Mangaliţa şi Bazna nu trebuie să se autorizeze, ci doar să respecte câteva condiţii minime de igienă. Consilierul ministrului agriculturii, Florin Ciobanu, a precizat că a fost emis un nou ordin, prin care li se dă o şansă fermelor mici.

  „S-a ajuns la un acord prin care să se dea o şansă fermelor mici, care sunt reprezentate de persoane fizice. Nu se autorizează fermele care au un hectar de cereale, o vacă sau un porc. A fost emis un nou ordin care va intra în vigoare, în care sunt trecute câteva condiţii pentru persoana fizică, care este înregistrată la medicul veterinar. De exemplu: să aibă filtru, un spaţiu unde să-şi pună halatul, cizmele, sunt condiţii minime de igienă şi pentru siguranţa fermei. S-a găsit această soluţie pentru ca programul să funcţioneze, era foarte dificil să obligi persoana fizică să se autorizeze. Regulamentul ANSVSA spunea că aceşti fermieri trebuie să devină persoane fizice autorizate, aveau nevoie de aviz de la Sanepid, de la Mediu, era foarte complicat. Ar fi fost dificil să-i convingem să se autorizeze. I-ar fi descurajat pe mulţi să acceseze Programul. Şi atunci a apărut acest nou ordin, unde sunt doar câteva reguli ce vor fi comunicate crescătorului”, a spus Florin Ciobanu.

  Reamintim că Programul național cuprinde numai rasele Mangalița și Bazna, nu și alte rase de suine sau specii de animale!

  Durata de aplicare a acestei scheme de sprijin este 2018-2020, iar valoarea totală a schemei de ajutor de minimis pentru anul 2018 este de 4,6 milioane lei, în limita sumelor aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinație, de la bugetul de stat.

  Sursă selectivă: www.gazetanoua.ro

  Citiți totul despre acest program în următoarele articole:

  PROGRAMUL CU PORCI GRATIS: Când începe LIVRAREA PRIMILOR PURCELUȘI către MICII FERMIERI!

  START pentru PROGRAMUL CU PURCEI GRATIS! Unde și cum SE DEPUN CERERILE pentru suine MANGALIȚA ȘI BAZNA!

  Programul cu PORCI GRATIS pentru GOSPODĂRIILE POPULAȚIEI. Ce informații oficiale a transmis MINISTRUL PETRE DAEA!

  PORCI GRATIS 2018. Unde te înscrii în programul cu purcei din RASELE MANGALIȚA ȘI BAZNA

  PROGRAMUL pentru PURCEI GRATIS – PE MASA GUVERNULUL! Fermierii vor avea 90 DE ZILE PENTRU ÎNSCRIERE!

  ULTIMA ORĂ! Guvernul A APROBAT PROIECTUL pentru PURCEI GRATIS MANGALIȚA ȘI BAZNA!

  PURCEI GRATIS 2018. Tot ce trebuie să știi despre PROGRAMUL CU MANGALIȚA ȘI BAZNA!


  Te-ar mai putea interesa

  Fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți. Ministrul Barbu: Cuantum între 200 și 250 euro/ha Tomata care nu se descompune: ”Este cumpărată de o lună, nu știu ce bagă în ele” Județul în care toată suprafața de porumb neirigat este compromisă din cauza secetei

  Ultimele știri

  Mici fermieri care irigă – reclamați la poliție de vecinii deranjați de zgomotul pompelor Alertă meteo de furtuni și vijelii în jumătate de țară. Temperaturi sufocante și caniculă până joi Fermierii din AAC – mesaj pentru partidele politice: Susțineți la Bruxelles prioritățile agriculturii românești!