• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • EXCLUSIV! VREMURI GRELE pentru TRADERII DE CEREALE. SURSE ANAF: Am primit ORDIN SĂ FACEM CONTROALE!

    agrointeligenta.ro -

    Exclusiv Agrointeligența! În plină campanie de recoltare, marii traderi de cereale primesc o lovitură fără precedent. Pentru prima dată, Guvernul a luat o decizie importantă în spatele ușilor închise după ce Ziarul Financiar a arătat că traderii de cereale fac afaceri de miliarde de lei și raportează pierderi an de an. Informația preluată și de către Agrointeligența – www.agrointel.ro au avut impact la cel mai înalt nivel. 

    Surse politice din arcul Puterii au declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că președintele PSD Liviu Dragnea este foc și pară pe ANAF că a permis ca traderii de cereale să își facă în continuare jocurile pe spinarea fermierilor ca și cum România ar fi un paradis fiscal. Telefoanele s-au înroșit la ANAF și zilele care urmează impun măsuri care să verifice modul în care fac afaceri în România principalii jucători de pe piața cerealelor.

    Dezvăluirea făcută de Ziarul Financiar și preluată și de către Agrointeligența – www.agrointel.ro a marcat un moment-zero în relația dintre autorități și traderii de cereale. Actualul Guvern a decis că nu mai trebuie să existe neînțelegeri cu privire la modul în care se fac politicile fiscale și că toți jucătorii din piața de cereale trebuie să se supună acelorași reguli. Surse din interiorul arcului de guvernământ au dezvăluit pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că urmează controale la sânge la principalele companii care preiau grânele fermierilor români.

    Reacția pe care a avut-o liderul PSD Liviu Dragnea la articolul ZF preluat și de Agrointeligența a reprezentat un semnal puternic pentru cei de la ANAF.

    Asemenea practici trebuie să înceteze! Sper ca autoritățile abilitate să facă lumină. Și nu este singurul domeniu în care avem astfel de anomalii…”, a postat președintele PSD la distribuirea articolului publicat de Ziarul Financiar.

    Vă reamintim că zf.ro a publicat un articol în care prezintă situația financiară a marilor traderi de cereale care, deși derulează la noi în țară business-uri de miliarde de lei, raportează an de an pierderi importante și, mai mult, au un număr mic de angajați în comparație cu afacerile derulate. Astfel, spre exemplu, ADM România Trading, parte a gru­pu­lui american cu acelaşi nume, a depăşit vân­zări de 3,3 mld. lei (746 mil. euro) anul trecut din comerţul cu cereale, însă compania a ra­portat pier­deri de peste 7 mil. euro, potrivit da­te­lor pu­blice. Anul 2016 este cel de-al şap­telea an din ulti­mul deceniu în care gigantul american îşi declară divizia din România neprofitabilă.

    Şapte ani de pierderi din zece ar trebui să atragă atenţia Fiscului. Orice om normal la cap care are mai mulţi ani cu pierderi închide busi­nes­sul pentru că nu face nici muncă patriotică, nici nu este ONG. Ca economist, ex­plicaţia mea pentru aceste pierderi este exportul pro­fi­tu­lui“, a declarat pentru ZF consultantul fiscal Valentina Saygo.

    În mod asemănător, americanii de la Cargill au raportat pierderi în patru din ultimii cinci ani, acumulând în perioada 2012 -2016 pierderi de circa 263 mil. lei (52 mil. euro), potrivit datelor publice.

    Piaţa comerţului cu cereale este dominată de companii cu acţionariat străin în care puţini comercianţi cu capital autohton precum Brise Group sau Cerelacom Dolj. Cele două companii cu capital local au fost pe profit în 2016, după cum arată datele de la Finante.

    Citiți și:

    ROMÂNIA, PARADIS FISCAL pentru TRADERII DE CEREALE: Fac afaceri de miliarde și raportează PIERDERI AN DE AN!


    Te-ar mai putea interesa

    CMVRO: Creșterea rapidă a puilor din fermele românești nu se face cu hormoni sau antibiotice! Pesta oilor bate în retragere. Document obligatoriu pentru scoaterea animalelor din fermă Șef APIA: După 18 ani de când se dau subvenții, proprietarii de terenuri își mai atribuie încă banii!

    Ultimele știri

    Fermierii din Matca s-au unit într-o cooperativă și își fac propria fabrică de procesare a legumelor Republica Moldova și-a triplat exporturile de floarea-soarelui. România, principala destinație Exporturile de cereale prin Portul Constanța au scăzut drastic