• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • PROTESTUL ANGAJAȚILOR APIA – APROBAT de Primăria Capitalei! Câți funcționari VOR PICHETA MINISTERUL AGRICULTURII!

  Andreea Elefterie -

  Funcționarii APIA, la poarta ministrului agriculturii, Petre Daea. Angajați ai agenției de plăți din toate județele țării vor veni miercuri, 22 noiembrie, în Capitală pentru a trage un semnal de alarmă asupra scăderilor salariale care se anunță în luna ianurie. Potrivit președintelui Federației Naționale a Sindicatelor APIA, Octavian Mateescu, protestul funcționarilor a fost aprobat de Primăria Capitalei astfel că nimic nu mai stă în calea angajaților agenției de plăți! 

  Protestul a fost aprobat și se va desfășura miercuri, între orele 11:00-14:00. Nu am număr exact al participanților, colegii s-au organizat. Eu le-am spus să vină mai puțini decât au vrut ei să vină ca să nu încurcăm nici acolo prea mult lucrurile. Inițial, foarte multe județe spuneau că vin cu câte 50-60, dar le-am zis că sunt prea mulți, să vină mai puțini. Protestul va avea loc în fața Ministerului. Asta este o problemă, că nici acolo nu avem foarte mult loc să ne desfășurăm, să vină mai mulți colegi. De venit, chiar o să vină. Voiau să vină și mai mulți, dar am zis să nu destabilizăm acolo circulația”, a explicat în exclusivitate pentru Agrointeligența -www.agrointel.ro, Octavian Mateescu.

  Angajații agenției de plăți s-au organizat deja și dau asigurări și că ”vor rămâne înlocuitori la muncă” astfel încât activitatea instituției să nu fie perturbată.

  „Mergem la București, ne cuplăm cu Aradul, sper că intrăm într-un autocar de 60 de persoane. Cam atât, că trebuie să rămână și înlocuitor la locul de muncă. Vom face cerere, nu ne intimidează acel e-mail, suntem funcționari publici, nu au ce să ne facă. Vrem să mergem acolo, pentru că aici facem degeaba proteste, nu suntem ascultați, ni se micșorează salariile de la 1 ianuarie, domnul ministru ne-a lăudat o vară întreagă, iar acum se pare că nu mai este APIA cum a lăudat-o dânsul. Salariile scad între 600-700 de lei până la 2.800 de lei la funcțiile de conducere”, a declarat pentru Libertatea, Adela Vasiu, lider de sindicat APIA Timiș.7

  Plățile către fermieri sunt afectate de protestele funcționarilor agenției de plăți iar prima zi de autorizărilor și pentru zootehnie a fost un eșec având în vederea că demararea și acestor plăți a coincis cu prima de miting adică 16 noiembrie.

  În această perioadă agenția de plăți achită plățile din avansul pentru Campania 2017 iar de la 1 decembrie ar trebui să demareze plata integrală.

  Vă reamintim că salariații APIA din teritoriu sunt hotărâți să iasă în fața instituțiilor unde lucrează luni și marți, când programul de lucru este suspendat de la 9.30 până la 12.00, urmând ca miercuri, 22 noiembrie, să participe la un protest care va avea loc chiar în fața Ministerului Agriculturii și a APIA Central, care se află peste drum.

  Citiți și:

  EXCLUSIV! DOCUMENTUL care ARUNCĂ ÎN AER PLATA SUBVENȚIILOR către FERMIERI!

  FUNCȚIONARII au decis: MUTĂ PROTESTUL LA BUCUREȘTI! Ministrul Daea, la centrul din Olt PENTRU A CONTROLA CONDICA DE PREZENȚĂ!

  EXCLUSIV! FUNCȚIONARII APIA IES MÂINE ÎN STRADĂ! Activitatea – BLOCATĂ ÎNTR-O ZI IMPORTANTĂ pentru PLATA FERMIERILOR!

  REVOLTĂ LA APIA! S-au strâns deja 1.000 DE ADEZIUNI pentru UN PROTEST NAȚIONAL! Decizia de care DEPIND SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

  Ce SALARII vor încasa FUNCȚIONARII APIA de la 1 IANUARIE: Ne gândim SĂ INTRĂM ÎN GREVĂ. Să meargă MINISTRUL DAEA SĂ NUMERE OILE!

  GALERIE FOTO: A ÎNCEPUT PROTESTUL LA APIA! Mii de funcționari AU IEȘIT ÎN STRADĂ, PLATA SUBVENȚIILOR A FOST SISTATĂ!


  Te-ar mai putea interesa

  Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii Subvenția APIA de 100 de euro – fermierii autorizați, urmează plata în conturi! Județul unde jumătate din suprafața semănată cu grâu este deja calamitată de secetă

  Ultimele știri

  Floarea-soarelui din Siliștea Crucii, județul Dolj, se dezvoltă viguros cu îngrășămintele Fertilland de la Rodbun Semănătorile no-till de la KINZE – în fermele din România prin Dicor Land Paradisul Cireșelor și-a deschis porțile! Vizitatorii pot mânca fructe pe săturate și să își culeagă cireșe pentru acasă