• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CADASTRU GRATUIT din fonduri europene! LISTA COMUNELOR unde PROPRIETARII NU PLĂTESC INTABULAREA!

    agrointeligenta.ro -

    Cadastrarea terenurilor agricole din bani europeni! Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a publicat lista comunelor care vor beneficia de cadastrare integral din fonduri externe nerambursabile.

    România a atras peste 310 milioane de euro prin Programul Operațional Regional 2014-2020. În cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, ce vizează înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor din România până în 2023, sunt cuprinse 660 de comune din toate județele țării care vor beneficia de fonduri europene.

    ”Vom folosi aceste fonduri, aproximativ 312 de milioane de euro, pentru a înregistra, gratuit, 5.756.387 de hectare de teren din mediul rural, reprezentând suprafața totală a 660 de unități administrative-teritoriale”, a declarat în exclusivitate pentru revista Capital , Radu-Codruț Ștefănescu, președinte director general al ANCPI.

    Au fost alese localitățile care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României; cele care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe; și cele în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate. „Pe lista comunelor care vor fi cadastrate integral din fonduri europene pot fi regăsite și UAT-urile în care au fost deja iniţiate procedurile pentru înregistrarea imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară şi care îndeplinesc criteriile de prioritizare. În acest caz, vor fi scoase la licitație doar sectoarele cadastrale în care nu au început lucrările”, a spus Radu-Codruț Ștefănescu.

    Lista localităților poate fi consultată AICI

    Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, peste 860 milioane euro, și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane euro. O altă sursă de finanțare pot fi și fondurile din bugetele locale ale primăriilor.

    În prezent, 33 de localități sunt cadastrate în totalitate, iar în alte 190 de comune se desfășoară lucrări de cadastru general la nivelul întregii unități administrativ-teritoriale. Până acum au fost finalizate lucrările în 1.205 sectoare cadastrale din 494 de localități și se desfășoară lucrări de cadastru general în 15.654 de sectoare cadastrale din 1.906 de localități.

    Localitățile care vor beneficia de aceste fonduri au fost alese de o comisie din care fac parte specialiști din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Transporturilor, dar și din cadrul ANCPI. Membrii comisiei interministeriale au fost desemnați de primul-ministru.

    Citiți și: 

    Guvernul retrage subvențiile pentru Agenția de Cadastru!

    ȘEFUL DE LA CADASTRU, ANUNȚ pentru FERMIERI: Ce se întâmplă cu TERENURILE AGRICOLE pe care SE PLĂTEȘTE SUBVENȚIE!

    Ce trebuie să faceți pentru a beneficia de cadastrarea gratuită a terenurilor agricole

    FONDURI EUROPENE pentru CADASTRAREA GRATUITĂ a peste 6 MILIOANE DE HECTARE

    NOUTĂȚI despre CADASTRAREA GRATUITĂ A TERENURILOR AGRICOLE!

    CADASTRAREA GRATUITĂ A TERENURILOR a intrat într-o nouă etapă! VIN BANII PENTRU LUCRĂRILE CADASTRALE!

    Subvenții pentru cadastrarea terenurilor. Statul plătește până la 135.000 de lei pentru fiecare localitate

    Ce terenuri au PRIORITATE la CADASTRAREA gratuită!

    Localitățile unde încep lucrarile de cadastrare gratuită prin programul național în 2016

    Cadastrarea gratuită a terenurilor agricole: Vezi dacă localitatea ta e pe lista celor unde încep lucrările!

    Sursa: www.capital.ro


    Te-ar mai putea interesa

    La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna Fermierii, ”arși” la arendă și la ANAF. Prețul mediu la grâu și porumb – nejustificat de mare Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților

    Ultimele știri

    Subvenții APIA 2025 – comunicat: Peste 90% fermieri autorizați la plata finală. Banii în conturi! Soluția eficientă pentru combaterea bolilor la cereale și rapiță Premierul Ciolacu: La Ministerul Agriculturii vor rămâne trei secretari de stat