Piaţa terenurilorŞtiri agricole

CADASTRU GRATUIT din fonduri europene! LISTA COMUNELOR unde PROPRIETARII NU PLĂTESC INTABULAREA!

Cadastrarea terenurilor agricole din bani europeni! Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a publicat lista comunelor care vor beneficia de cadastrare integral din fonduri externe nerambursabile.

România a atras peste 310 milioane de euro prin Programul Operațional Regional 2014-2020. În cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, ce vizează înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor din România până în 2023, sunt cuprinse 660 de comune din toate județele țării care vor beneficia de fonduri europene.

”Vom folosi aceste fonduri, aproximativ 312 de milioane de euro, pentru a înregistra, gratuit, 5.756.387 de hectare de teren din mediul rural, reprezentând suprafața totală a 660 de unități administrative-teritoriale”, a declarat în exclusivitate pentru revista Capital , Radu-Codruț Ștefănescu, președinte director general al ANCPI.

Au fost alese localitățile care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României; cele care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe; și cele în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate. „Pe lista comunelor care vor fi cadastrate integral din fonduri europene pot fi regăsite și UAT-urile în care au fost deja iniţiate procedurile pentru înregistrarea imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară şi care îndeplinesc criteriile de prioritizare. În acest caz, vor fi scoase la licitație doar sectoarele cadastrale în care nu au început lucrările”, a spus Radu-Codruț Ștefănescu.

Lista localităților poate fi consultată AICI

Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, peste 860 milioane euro, și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane euro. O altă sursă de finanțare pot fi și fondurile din bugetele locale ale primăriilor.

În prezent, 33 de localități sunt cadastrate în totalitate, iar în alte 190 de comune se desfășoară lucrări de cadastru general la nivelul întregii unități administrativ-teritoriale. Până acum au fost finalizate lucrările în 1.205 sectoare cadastrale din 494 de localități și se desfășoară lucrări de cadastru general în 15.654 de sectoare cadastrale din 1.906 de localități.

Localitățile care vor beneficia de aceste fonduri au fost alese de o comisie din care fac parte specialiști din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Transporturilor, dar și din cadrul ANCPI. Membrii comisiei interministeriale au fost desemnați de primul-ministru.

Citiți și: 

Guvernul retrage subvențiile pentru Agenția de Cadastru!

ȘEFUL DE LA CADASTRU, ANUNȚ pentru FERMIERI: Ce se întâmplă cu TERENURILE AGRICOLE pe care SE PLĂTEȘTE SUBVENȚIE!

Ce trebuie să faceți pentru a beneficia de cadastrarea gratuită a terenurilor agricole

FONDURI EUROPENE pentru CADASTRAREA GRATUITĂ a peste 6 MILIOANE DE HECTARE

NOUTĂȚI despre CADASTRAREA GRATUITĂ A TERENURILOR AGRICOLE!

CADASTRAREA GRATUITĂ A TERENURILOR a intrat într-o nouă etapă! VIN BANII PENTRU LUCRĂRILE CADASTRALE!

Subvenții pentru cadastrarea terenurilor. Statul plătește până la 135.000 de lei pentru fiecare localitate

Ce terenuri au PRIORITATE la CADASTRAREA gratuită!

Localitățile unde încep lucrarile de cadastrare gratuită prin programul național în 2016

Cadastrarea gratuită a terenurilor agricole: Vezi dacă localitatea ta e pe lista celor unde încep lucrările!

Sursa: www.capital.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


8 comentarii

  1. De ce se face discriminare? De ce la noi în Românica este un haos din care nu mai ieșim niciodată. Prin Legile proprietății unii au furat pământurile și pădurile, au eliberat titluri la cine au vrut și cum au vrut și acum se încearcă nivelarea, adică ,,ce-am făcut așa rămâne,,. Nici un lucru nu se face până în capăt și complet. Trebuie să fie toate încâlcite și încurcate, ca să ne dovedească nouă că nu suntem în stare să ne conducem și să acceptăm cât mai ușor o ,,constituție,, europeană, un președinte și o conducere europeană. Bravos România!

  2. De ce se face discriminare in alegerea localitatilor in care se va efectua cadastrarea sistematica. Eu sunt din judetul Galati , iar comuna unde locuiesc si am pamant, comuna Baneasa, o localitate mare ca populatie si ca suprafata agricola, nu este prevazuta in program .

Scrie un comentariu