Creșterea animalelorŞtiri agricole

PROGRAMUL CU PURCEI GRATIS ia startul la Sibiu. Costurile pe care trebuie să le suporte MICII FERMIERI!

Livrarea primilor purcei din rasele Mangalița și Bazna se va face în județul Sibiu. Săptămâna viitoare, ministrul agriculturii Petre Daea se va deplasa în localitățile sibiene unde vor avea loc primele transferuri de suine oferite gratuit micilor crescători, în baza proiectului național de promovare a raselor autohtone de porci.

Singurele cheltuieli pe care micii crescători le au de acoperit cu porcii primiți sunt cele legate de creșterea acestora, inclusiv respectarea rației de furajare naturală. În rest, transportul purceilor în fermă se va face de către fermierul care furnizează suinele, iar apoi, la atingerea greutății de minim 130 de kilograme, porcii vor fi preluați de către procesator.

Primele suine din rasele Mangalița și Bazna urmează să ajungă în gospodăriile unor sibieni.

În săptămâna care urmează vom da drumul la primii purcei. Se iau de la Viloi Mihai și se duc la 40 de kilometri la Ștefu Daniel. Pleacă din Roșia – Sibiu la Avrig, sat Bradu. (…) Toate în localități din județul Sibiu. Oamenii știu și mă voi duce la fața locului la primii purcei să se respecte condițiile sanitar-veterinare, și documentele ce trebuie încheiate, contractul ce trebuie să se încheie cu procesatorul, acesta vine și încheie contractul cu crescătorul ca omul să fie sigur că îngrașă porcul pentru cineva și că în urma livrării va primi banii cuveniți„, a declarat ministrul agriculturii Petre Daea în cadrul emisiunii ”Viața Satului” de la TVR 1.

Șeful de la Agricultură a arătat că în lunile ce vor urma, numărul de capete livrate va crește: ”În aprilie vom livra 261 de purcei, în luna mai 606 purcei și în iunie 785 de purcei”.

Petre Daea a arătat că nu se va putea acoperi toată cererea pentru purcei gratis, însă că în anii ce vor urma, programul se va dezvolta. El a declarat că, la fel ca și programul Tomata, și cel cu purcei gratis este gândit pe o perioadă de mai mulți ani.

Citiți și:

PROGRAMUL cu purcei gratis MANGALIȚA ȘI BAZNA, simplificat după RECLAMAȚIILE FERMIERILOR!

REȚETA DE FURAJARE pentru porcii MANGALIȚA ȘI BAZNA. Cum se pot îngrășa PURCEII PRIMIȚI GRATIS!

START pentru PROGRAMUL CU PURCEI GRATIS! Unde și cum SE DEPUN CERERILE pentru suine MANGALIȚA ȘI BAZNA!

PURCEI GRATIS 2018. Tot ce trebuie să știi despre PROGRAMUL CU MANGALIȚA ȘI BAZNA!

1 comentariu

  1. Care va fi criteriul dupa care se vor distribui purceii? Mentionez ca si eu m-am inscris in acest program cu 10 purcei si am fost al doilea pe lista deschisa la DAJ Salaj. Sper ca se va tine cont de asta! Cel putin asa a declarat ministrul agriculturii la inceputul programului ca se va tine cont de aceasta regula ” primul venit primul servit ”
    In jud Salaj cand se va incepe distribuirea purceiilor?
    Cu respect.
    Pop Calin Badacin Salaj

Scrie un comentariu


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!