• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • PLĂȚI DEBLOCATE: 250 DE LEI PE CAP DE ANIMAL pentru CRESCĂTORII CARE AȘTEPTAU BANII!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Crescătorii de animale care așteptau banii de la Direcțiile Agricole își primesc de astăzi, joi 14 noiembrie drepturile financiare. Ministerul Agriculturii a dar vestea bună printr-un comunicat remis către Agrointeligența-AGROINTEL.RO prin care anunță că suma de 57.250 lei a fost deblocată pentru plata ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna și/sau Mangalița în vederea producerii cărnii de porc.

  Reamintim că Programul de acordare a purceilor în mod gratuit a debutat în anul 2018 și s-a bucurat de mare interes din partea beneficiarilor. Singura problemă a constituit-o numărul mic de crescători de rasă pură din cele două specii. Pentru o mai bună funcționare a programului Ministerul Agriculturii a decis ca în 2019 această schemă să fie permanent deschisă pentru înscriere.

  Astfel, furnizorii de purcei primesc de la stat 250 de lei pe cap de animal dacă livrează către crescătorii interesați și înscriși în Program purcei cu o greutate minimă de 10 kilograme/cap. Mai departe crescătorii trebuie să respecte structura raţiei de jurajare pentru aceste rase, să crească purceii până la greutate de minim 130 kilograme/cap şi să îi livreze la procesator.

  Important! Crescătorii sunt obligaţi să livreze minimum 50% din purceii primiţi cu titlu gratuit. Adică
  dacă aţi luat 10 purcei, 5 îi daţi la procesator şi restul de 5 îi puteţi ţine, atenţie gratuit, în exploataţia
  dumneavoastră. Reţineţi însă că purceii-masculi vin castraţi aşadar nu se pune problema să îi
  înmulţiti în gospodărie. Cel puţin nu prin acest program!

  Atenţie, însă! Procesatorul este obligat prin program să vă să preia în vederea abatorizarii si
  procesarii, cel puţin 50% din efectivul de purcei destinat îngrăşării.

  În consecinţă, furnizorii de purcei, crescătorii de porci şi procesatorii/alte persoane juridice, în baza cererii, pot solicita înscrierea în Program, pe toată durata de desfășurare a acestuia, cu condiţia ca cererea de plată ܈și documentele însoţitoare prevăzute la art.15 din Hotărârea Guvernului nr.9/2018 să se depună cu respectarea termenului prevăzut, dar nu mai târziu de 30 decembrie 2020.

  Vă reamintim că înscrierea în programul pentur porci gratis se face la Direcțiile Agricole, iar potrivit legislaţiei sanitare veterinare, corect este ca pentru a fi eligibili, beneficiarii să dețină exploatații înregistrate în Sistemul naţional de identificare ܈și înregistrare a animalelor (SNIIA) supuse controluliui sanitar veterinar sau supuse înregistrării sanitare veterinare sau supuse autorizării sanitare veterinare.

  Mai mult, se evidențiază clar că pe parcursul derulării Programului un crescător de porci din rasele Bazna şi/sau Mangalița, având caliatea de beneficiar, nu poate poate deveni și furnizor.

  Pe larg despre acest program Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris în premieră aici: PURCEI GRATIS. Tot ce trebuie să știi despre PROGRAMUL CU MANGALIȚA ȘI BAZNA!

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Cristi Borcea a preluat o fermă de 4.000 de hectare cu sol de cea mai bună calitate Consilierul ministrului Agriculturii: Accesul la subvenții va fi mai limitat. Trebuie să gândim patriotic! Subvenția APIA la ovine și caprine: care este plata totală pe cap de animal

  Ultimele știri

  TRANSMISIE LIVE: Evenimentul FMC România – CULTIVATING TOMORROW! Subvenția APIA la bovine: care este plata totală pe cap de vacă de lapte Aveți nevoie de hibrizi de sorg? EURALIS are cel mai mare portofoliu de hibrizi de sorg din Europa!

  Căutare în articole