Comerţ alimentar

Fermierii irlandezi, furioși pe Lidl și Aldi. Retailerii, acuzați că practică prețuri sub costul de producție al legumelor din piața internă

Fermierii irlandezi au luat cu asalt magazinele a doi retaileri din piață: Lidl și Aldi. Producătorii spun că prețurile promoționale practicate de aceste rețele induc consumatorul în eroare întrucât sunt cu mult sub ceea ce reprezintă costul real de producție.

Asociația Fermierilor din Irlanda acuză Lidl și Aldi de ipocrizie întrucât, deși susțin public că sunt alături și sprijină producătorii, prin prețurile mici pe care le practică dovedesc contrariul. Protestul fermierilor are în vedere mai ales sectorul de legume și cel al cartofului, unde, spun ei, cele două rețele au ajuns să practice prețuri de 29 de eurocenți pe kilogram, sub costul de producție.

aldi-lidl-protest5-768x512

Fermierii sunt deciși să apeleze și la autorități, întrucât, consideră ei, o astfel de politică a prețurilor crează un dezechilibru în piață și nu este corectă din punct de vedere concurențial. Mai mult, producătorii susțin că în Germania, țara de origine a celor doi retaileri, legislația națională interzice astfel de practici.

Foto: Agriland.ie

Scrie un comentariu