Piaţa terenurilorŞtiri agricole

Programul PSD pentru agricultură: Impozitul pentru terenuri agricole și utilaje, eliminat din 2018

FACILITĂȚI FISCALE PENTRU FERMIERI! TVA zero pentru toate materiile prime și servicii din agricultură, precum și eliminarea impozitului pentru terenuri agricole și utilaje începând din anul 2018 – figurează ca măsuri de sprijin pentru sectorul agricol în cadrul programului pentru Agricultură prezentat vineri de președintele PSD Liviu Dragnea, ca parte a programului de guvernare al partidului.

Principala țintă a programului nostru pe agricultură este ca fermierul să aibă cel puțin șanse egale cu fermierii europeni, adică să-și primească subvențiile la timp, să aibă acces irigații, să poată accesa fonduri europene într-o procedură simplificată și să-și poată vinde produsele lor pe piața românească, așa cum și fermierii francezi sau germani își vând întâi ei produsele pe piața internă. Îmi doresc ca de la anul copiii noștri să poată să mănânce mai multe roșii românești decât mănâncă acum, pentru că roșiile noastre sunt mai gustoase și mai sănătoase”, a declarat Dragnea, citat de news.ro.

Citiți și:

Ce trebuie să știi despre impozitul pe venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură

Impozitul pe teren agricol în 2016: cum se calculează și ce trebuie să știi pentru a evita penalizările!

Potrivit programului prezentat de liderul PSD, este prevăzut ca din 2018 să fie eliminat atât impozitul pe terenurile agricole lucrate, cât și cel pentru tractoare ori utilaje agricole, precum și cadastrarea tuturor terenurilor agricolele până în 2020 de către stat.

De asemenea, programul prevede și eliminarea TVA la toate materiile prime și serviciile din agricultură de la 1 ianuarie 2017, acestă măsuri având un impact bugetar anual de 170 de milioane de lei.

Potrivit proiectului prezentat de liderul PSD, subvențiile pentru fermieri ar urma să fie achitată în trei tranșe: un avans la 15 octombrie și încă două tranșe la 1 decembrie, respectiv 31 martie.

În ceea ce privește sistemul de irigații, PSD propune refacerea și extinderea sistemului de irigații în trei etape după cum urmează: etapa I 2017-2020, etapa II 2018-2020 și etapa III 2019-2020, precum și apă gratuită până la stația de punere sub presiune.

Citiți și:

IMPOZITAREA SUBVENȚIILOR după NOUL COD FISCAL. Răspunsul ANAF pentru FERMIERI

De asemenea, PSD vrea înființarea unor centre de colectare și unități de procesare pentru legume-fructe și unități de colectare și procesare lână și piei de ovine și caprine.

Potrivit programului pentru agricultură, PSD vrea reducerea balanței import-export pentru produsele deficitare printr-un program care să fie demarat în 2017 prin selectarea a câte două produse agro-alimentare deficitare pe an. Pentru anul 2017 produsele deficitare sunt tomatele și carnea de porc. Programul va avea ca scop reducerea importurilor și asigurarea consumului din producția internă și va avea o alocare bugetară suplimentară de 240 milioane de euro.

Citiți și:

Ai mai mult de două vaci? Uite cu cât te impozitează statul în 2016!

Ce trebuie să știi despre impozitul pe arendă în 2016 – UPDATE

Cum se calculează impozitul la tractoare și combine agricole în 2016

4 comentarii

 1. Cei care va plangeti ca cei care primesc ajutoare sociale nu vor sa lucreze ca zilieri la fermieri le spun urmatoarele:
  In economia capitalista guverneaza cererea si oferta.Oferitile
  si voi fermierii conditii bune de munca si rasplata consistenta si o sa vedeti ca fac coada la angajare.Voi vreti avantaje numai pt voi-subventii cat cuprinde-scutiri de tot felulul de obligatii si taxe,etc.Luati exemplu de la fermierii din UE care angajeza muncitori sezonieri pt munca
  in ferma.Oferitele jumatate din ce le ofera fermierii europeni si o sa vedeti ca fac coada sa se angajeze la voi.

 2. Nu sunt de acord cu ajutoarele sociale ,astea sunt nimurici nu pot lucra? Sau vedeti pe ei cînd le vin ajutoarele alimentare cum merg prin set si le vînd pentru băutură tigari si cafea ,săi vedeti cum se aprovizionează din trudă oamenilor care muncesc cu tot felul de legume fructe pe iarnă isi pun compoturi murături din furt poliția si paza din comuna nu-i vede nici ziua capii noaptea rusine nu-i deajuns ca ne trag din salarii pentru ei ne mai si fură credeti stimați domni care acordați ajutoare sociale ca un muncitor castiga mai mult ca unu care sta acasă va inserați pînă cind credeti ca o sa ne luati noua banu pentru puturosi cu copii nostri ce faceti datile
  si lor conplemenara

 3. Eu prefer sa platesc impozit pe terenul agricol si pe utilaje dar as pune o conditie : primarul comunei sa nu mai plateasca ajutoare sociale oamenilor buni de munca fara ca acestia sa faca nimic in schimb . La noi in comuna se da ajutor si romilor care nu fac nimic toata ziua iar noaptea ne fura productia de pe camp . Sunt unii care pleaca la furat sau cersit in Franta , Spania , Anglia ( in timp ce acasa incaseaza regulat ajutorul social ) si se intorc acasa cu masini inmatriculate afara si nu le mai ajungi la nas de fitosi ce sunt . Ajutorul social platit din impozitele incasate de la mine si altii ca mine ar trebui sa fie acordat in schimbul unor servicii prestate de asistat in folosul comunitatii ( ma refer la asistatii care pot munci ) .
  Eu , ca fermier , as mai dori marirea numarului de agenti de politie in comune pentru a-mi proteja culturile de hoti . As mai dori schimbarea legii pentru ca cei prinsi in flagrant la furat sa primeasca o condamnare de 3 luni cu executare la prima abatere si triplarea pedepsei la fiecare reincidenta .

Scrie un comentariu