Furaje, seminţe, îngrăşăminteŞtiri agricole

CE PREȚ ARE O ANALIZĂ DE SOL ÎN 2017

Prețul analizei de sol în acest an! Analiza de sol este unul dintre instrumentele care îl ajută pe un fermier să își crească producția agricolă. Investiția în genetică și chiar în mașini și echipamente de ultimă generație poate fi inutilă dacă nu este susținută și de o cunoaștere, în cele mai mici detalii, a caracteristicilor pământului. Cunoașterea solului, a carențelor pe care le manifestă îi ajută pe producătorii agricoli să ofere elementele nutritive de care are nevoie pentru a susține o producție sporită. Fără o analiză de sol, fermierul riscă să arunce cu banii pe îngrășăminte care poate nu sunt necesare și acest lucru poate afecta grav profitabilitatea culturii și implicit a afacerii.

Despre importanța analizei de sol, dar și care sunt costurile antrenate de o astfel de analiză, Agrointeligența- www.agrointel.ro a stat de vorbă cu Emilian Tudor, șeful laboratorului de Analiză a Solului Alchimex, din cadrul companiei Alcedo.

Ce informații se obțin la analiza de sol standard

Fermierii care doresc să efectueze analiza de sol au la dispoziție un ghid pentru prelevarea probelor, document pe care îl pot descărca foarte ușor de pe site-ul companiei Alcedo – www.alcedoltd.ro. Agriculturii trebuie să știe că proba supusă analizei trebuie să fie reprezentativă și recomandarea este să fie luată de pe o suprafață de zece hectare (vezi articolul ANALIZA DE SOL. Recoltarea probelor – sfaturile specialiștilor Alchimex)

Recomandarea noastre este ca o probă de sol să fie luată din aproximativ 10 hectare de teren. Buletinul de analiză-standard conține azotul nitric, fosforul asimilabil, potasiul, calciul și magneziul schimbabile. Mai conține pH-ul solului și conductivitatea electrică, textura solului, interpretarea rezultatelor și recomandări de fertilizare bazate pe trei lucruri: caracteristicile solului, cultura pe care vrea să o înființeze fermierul și recolta scontată. Având în vedere faptul că nutrienții sunt într-o continuă dinamică, ideal ar fi să repete analizele de sol după fiecare ciclu de cultură”, a declarat pentru Agrointeligența- www.agrointel.ro Emilian Tudor, șeful laboratorului de Analiză a Solului Alchimex.

Prețul analizei de sol: 17,9 lei+TVA pentru un hectar

Prețul unei analize de sol nu este mare dacă luăm în calcul că rezultatul îți spune nu doar ce probleme, carențe sunt în acel pământ, dar vine și cu soluții pentru rezolvarea lor.

Costul unui pachet standard este de 179 lei+TVA. Dacă împărțim acest cost pentru zece hectare, suprafața de la care se recoltează proba de sol relevantă, vom avea un cost de 17,9 lei pe hectar, același cost pe care l-am practicat și anul trecut. Costul este unul foarte avantajos pentru valoarea informațională pe care o aduce”, ne-a spus specialistul.

Rezultatele obținute în urma analizelor de sol îi ajută pe fermier să afle care sunt carențele de elemente nutritive din sol, dar și ce produse pot aplica pentru a corecta caracteristicile pământului.

La volumul și calitatea producției concură foarte mulți factori. Ideea principală este că investim în genetică, în tehnologie, în produse de calitate, în protecție fitosanitară, erbicide, mașini și utilaje. În același registru, pentru o recolta buna trebuie să investim și in susținerea nutriționala a plantelor. Cultura nu își va atinge niciodată potențialul genetic dacă nu este susținută nutrițional”, a declarat Emilian Tudor, șeful laboratorului de Analiză a Solului Alchimex, din cadrul companiei Alcedo.

Pentru a efectua analiza de sol în ferma dumneavoastră puteți lua legătura cu reprezentantul Alcedo din zonă. Datele de contact le găsiți la alcedoltd.ro/contact/echipa-de-vanzari-pentru-fermieri/

Citiți și:

ANALIZA DE SOL. Recoltarea probelor – sfaturile specialiștilor Alchimex

Ce îngrășăminte sunt ”vinovate” de creșterea acidității solului

Ce îngrășăminte sunt ”vinovate” de creșterea acidității solului

ANALIZA DE SOL. Cum refacem nivelul de humus


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

Scrie un comentariu