IMPORTANTŞtiri agricoleSubvenţii APIA 2018

MADR: DG AGRI ne-a anunțat că întâlnirea bilaterală se amână pentru data de 16 februarie

Anunț de ultimă oră privind subvențiile fermierilor români plătite prin APIA! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a transmis Agrointeligența – www.agrointel.ro o informare prin care anunță fermierii și pe toți cei interesați că întâlnirea programată să aibă loc  mâine, 8 februarie, cu conducerea DG AGRI a fost amânată.

La solicitarea Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene (DG AGRI) se amână întâlnirea bilaterală care viza clarificarea solicitărilor privitoare la sprijinul cuplat notificat de România în 2016, aferent perioadei 2017 – 2020.

Întâlnirea care urma să aibă loc în data de 8 februarie a.c. a fost reprogramată pentru data de 16 februarie 2017, condiţiile de participare rămânând aceleaşi”, se arată în comunicarea oficială a MADR către presă.

Vă reamintim că după modificările pe care România le-a transmis vara trecută, pe 1 august, privind plățile directe în agroicultură, Comisia Europeană, prin DG Agri a solicitat o serie de clarificări. acestea vizează sprijinul cuplat în sectorul zootehnic și câteva scheme din sprijinul cuplat din sectorul vegetal. În acest context, este neclar modul în care fermierii români vor putea beneficia – sau dacă mai beneficiază, de aceleași scheme de sprijin pe care le-au avut în anul anterior.

Pentru întâlnirea ce era programată mâine, la MADR s-a elaborat cu fermierii și un Memorandul care să fie depus la Bruxelles, alături de argumentarea țării nostre pentru menținerea subvențiilor deja programate pentru 2017-2020. Deși inițial fermierii au fost anunțați că vor fi cooptați în delegație, ulterior, de la Bruxelles a fost primită o înștiințare că producătorii nu pot lua parte la discuțiile dintre autorități și că dacă doresc să aibă întâlniri cu membrii DG AGRI, pot solicita acest lucru separat.

Pe această temă, vă recomandă și:

Emil Dumitru, Federația Națională Pro Agro, despre miza negocierilor de la Bruxelles: Cu sau fără SCZ, funcționarii statului își iau leafa mai departe, însă fermierul ce face?

DOCUMENT-EXCLUSIV: MEMORANDUMUL pe care fermierii îl trimit la Bruxelles! D. GRIGOREAN: Asociațiile reprezentative l-au semnat!

MADR confirmă informația Agrointeligența: România trimite MEMORANDUMUL FERMIERILOR la Bruxelles pentru a salva SPRIJINUL CUPLAT!

EXCLUSIV! Reacția MADR privind ELIMINAREA SPRIJINULUI CUPLAT! DOCUMENT OFICIAL!

 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


9 comentarii

  1. Munciti-va pamantul si pe urma puteti sa vorbiti.Ca sa cumperi tractoare si utilaje iti trebui fff multi bani pe care nu ti i da nimeni degeaba.Stii cum e sa platesti rate si sa fii la mana lui Dumnezeu?Daca ploua se face daca nu asta e dar tu trebuie ss dai arenda si rata.Medicamentele au adaos de 300…600% si doar pt ca se vand in farmacii private.Dar pt voi asta nu conteaza.Daca munca in agricultura era usoara era o aglomerstie la sate de nu puteai sa respiri

  2. Fermierii de bazează pe faptul că țăranii nu au acces la internet televiziune în general la informații sunt slabi pregătiți sunt bătrâni și nu pot munci tineri sunt plecați în străinătate iar ei fac ce vor cu țăranii. După ce îi dau arendă mică îl fură și la cântar. Daca ar ști țăranii ce bani de sau pentru agricultură fermierii nu ar mai ieși din curte. Țăranii ar pune de o răscoală nemaipomenita . Să ferească Dumnezeu de furia taranului roman.

  3. Toți proprietarii de terenuri să iasă în stradă să își ceară drepturile să fie dată subvențiile proprietariilor de teren iar fermierii să își ia producția. E foarte simplu.

  4. Să punem pădure pe dealuri unde nu se poate cultiva sau acolo unde au defrișat in nesimțire , iar unde se pot cultiva sa le muncim, să facem producții de calitate, iar fermierii să plătească arendă la adevărata valoare. Amândouă părțile au dreptate trebuie înțeleasă ambele tabere.

  5. Eu nu mă bag dar are dreptate Ioan așa cum îi spuneți voi prost nebun dar sunt fermieri care își bat joc de proprietarul de teren . Ii iau în derâdere cu arendă de 500 kg la ha maxim iar fermierii fac 12 000 kg la ha și iau subvențiile de la Apia. Dați oamenilor arendă cât valoare de la Apia sau dați banii pe subvenții lor și voi luați toate producțiile.

  6. oamnei buni nu mai dati terenul in arenda la fermieri sa va ia in ras cu arenda luati l voi si puneti padure se dau de la stat 6000 de euro pe ha pe an puneti salcam , eu deja am vorbit cu unul din fermierii la care am teren in arenda la primavara gata pun padure de ceo fi nu conteaza sunt ditaimai 6 000 de euro-ha-an bani adevarati nu vrajeala

    1. Ioane..vai de capul tau!….dar mai ales vai de noi, celalalti, de te vedem aberand periodic pe aici….pe unde dracu citesti tu!?….baronul Munchausen?

Scrie un comentariu