• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ANUNȚUL ȘEFULUI APIA pentru FERMIERII CARE N-AU LUAT NICI UN LEU DIN SUBVENȚIE!

    Roxana Dobre -

    772.902 era, la mijlocul săptămâniit trecute, numărul fermierilor care au primit bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în cadrul Campaniei 2016. Directorul general al agenției de plăți, Adrian Pintea, a explicat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro și care este situația acelor beneficiari de subvenții care s-au aflat în eșantionul de control, fermieri care, în cea mai mare parte, nu au primit până acum nici un leu din subvenții.

    Doresc să informez toţi fermierii că dosarele aflate în eșantionul de control nu sunt blocate la autorizarea plății. Pe măsură ce sunt finalizate controalele pe teren (inclusiv introducerea datelor de control în sistemul informatic), dosarele își urmează fluxul spre autorizarea plăților”, ne-a declarat Adrian Pintea.

    Aşa cum am precizat anterior, dosarele fermierilor din eșantionul de control, care nu sunt pe fluxul de autorizare, sunt cele care așteaptă finalizarea controalelor pentru Măsura 10 – Agromediu și climă – Pachetul 4 – Culturi verzi și Pachetul 7 – Terenuri arabile importante ca zone de hrănire pentru gâsca cu gât roșu și pentru Schema de plată pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu”, a mai explicatul șeful APIA.

    În ceea ce privește controlul prin teledetecţie, Adrian Pintea declară că ”acesta se realizează pe un eşantion stabilit prin analiza de risc sau prin selecţie aleatoare. În cadrul controlului prin teledetecţie parcelele declarate de către fermieri în cererile de plată sunt verificate pe baza imaginilor satelitare. Controlul se efectuează pe baza imaginilor multispectrale de înaltă şi foarte înaltă rezoluţie pe care s-au interpretat stadiul de vegetaţie al culturilor, limitele de culturi sau parcelele şi tipurile de culturi, imaginile fiind preluate în etape diferite în lunile aprilie, mai, iunie, iulie şi august”. ”Dacă, în urma controlului prin teledetecție, există ferme care au cel puţin o parcelă cu cod de eroare se realizează acţiunea de “follow-up”, concretizată în completarea de către fermier a raportului de control prin teledetecţie şi clarificare cu fermierul, pe baza documentelor doveditoare ale utilizării suprafeţelor declarate”, a mai explicat Pintea.

    La această dată, controalele prin teledetecție au fost finalizate pentru întregul eșantion de control, derulându-se acțiunea de clarificare cu fermierii. ”În urma clarificărilor, se efectuează controalele administrative care generează rezultatele finale, iar dosarele parcurg etapele fluxului de autorizare la plată”, a mai spus directorul general al APIA pentru Agrointeligența.

    APIA achită în acest moment următoarele scheme/măsuri de sprijin:

    Schemele finanțate din FEGA – plăți directe şi sprijin cuplat în sectorul zootehnic
    o Schema de Plată Unică pe Suprafaţă
    o Plata Redistributivă
    o Plata pentru Practici Agricole Benefice pentru Climă și Mediu
    o Plata pentru Tinerii Fermieri
    o Schema de Sprijin Cuplat în sectorul zootehnic
    o Schema Simplificată pentru Micii Fermieri

    Măsuri finanțate din FEADR
    o Măsura 10 Agro-mediu și climă
    o Măsura 11 Agricultura ecologică
    o Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice
    o Măsura 214 Plăți de Agromediu – continuarea vechilor angajamente

    Schemele finanțate din Bugetul Național
    o Ajutoare naţionale tranzitorii în sectorul vegetal (Ajutorul National Tranzitoriu in sectorul vegetal pentru culturile amplasate in teren arabil – ANT 1)
    o Ajutoare naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic (Ajutoarele Nationale Tranzitorii în sectorul zootehnic (bovine sector lapte – ANT 7, bovine sector carne – ANT 8, ovine/caprine – ANT 9).

    Până la data de 22 martie, ora 14.00, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a autorizat la plată pentru Campania 2016 suma totală de 1,368 miliarde euro, din care:
    – FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă) – suma de 1,016 miliarde euro;
    – FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală) + cofinanțare de la BN1 (Bugetul Național) – suma de 191,62 milioane euro;
    – BN (Bugetul Național) – suma de 160,09 milioane euro.

    Citiți și:

    EXCLUSIV! Iată situația cu PLĂȚILE APIA pentru FIECARE JUDEȚ! LISTA COMPLETĂ CU FERMIERII care AU LUAT SUBVENȚIILE!


    Te-ar mai putea interesa

    Fermier cu 15 vaci: Am ieftinit brânza la 25 de lei kilogramul și lumea tot nu este mulțumită Licitație uriașă în Germania. Fermierii români au cumpărat 100 de utilaje agricole Fermier cu 40 de vaci de lapte: Am scos ferma la vânzare! Vând tot și emigrez în Spania!

    Ultimele știri

    Variola la păsări. Semnele bolii, tratament Cum iese Dan Lăzărean în câștig cu legume cultivate pe numai 1.300 mp Vasile Petreuș, crescător de ovine: Cine face brânză bună nu duce lipsă de clienți!