• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • EXPLOZIV! Ministrul PETRE DAEA ia în calcul SĂ DESFIINȚEZE APIA!

    agrointeligenta.ro -

    Situația tensionată de la agenția de plăți ia proporții alarmante și pare că devine un război al orgoliilor: cine are la îndemână instrumente mai ”tăioase” să își îngenuncheze inamicul. Pe de o parte ministrul agriculturii, Petre Daea, face presiuni ca acest conflict să nu iasă prea mult în evidență astfel încât vocea nemulțumită a funcționarilor să nu umbrească rezultatele remarcabile din ultima perioadă privind plata subvențiilor iar pe de altă parte angajații APIA amenință că nu mai plătesc banii către fermieri. Cea mai incisivă amenințare a șefului de la agricultură îndreptată către angajații APIA a fost că ia în calcul să desființeze agenția de plăți! 

    ”Am aflat pe surse din cadrul Ministerului Agriculturii că domnul Daea a spus că ia în calcul și varianta de a desființa agenția de plăți. Poate a spus-o doar la nervi. Nu avem o informație clară sau oficială cu privire la acest demers. Adică nu a spus-o de față cu noi sau nu ne-a spus-o direct”, a declarat în exclusivitate pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro, președintelui Federației Naționale a Sindicatelor APIA, Octavian Mateescu.

    Acesta spune că directorii APIA din toată țara au primit și o notificare ”de evaluare” care va avea loc vineri, 24 noiembrie, în biroul ministrului agriculturii, Petre Daea. ”Directorii aveau acea întâlnire la Sinaia, care este anuală. Se pare că este o evaluare a activității, nu neapărat a directorilor”, a mai punctat liderul sindical.

    Mai mult, acesta spune că toate aceste notificări nu îi împiedică pe funcționari să continue protestele, ci aceștia se vor ține de cuvânt iar mâine, 22 noiembrie, vor veni în număr mare în fața Ministerului Agriculturii pentru o amplă manifestare. ”Mâine vom fi acolo. Dacă nu se întâmplă nimic, vedem ce decid colegii. Dar sunt determinați să meargă mai departe cu protestele…”, a mai completat Octavian Mateescu.

    Vă reamintim că salariații APIA din teritoriu sunt hotărâți să iasă în fața instituțiilor unde lucrează luni și marți, când programul de lucru este suspendat de la 9.30 până la 12.00, urmând ca miercuri, 22 noiembrie, să participe la un protest care va avea loc chiar în fața Ministerului Agriculturii și a APIA Central, care se află peste drum.

    Conducerea APIA Central a dat asigurări că plățile către fermieri nu sunt afectate și a transmis astăzi, 21 noiembrie, o situație ”la zi” a transferurilor de bani, pe care o puteți vedea aici: ULTIMA ORĂ! ANUNȚUL APIA despre PLATA SUBVENȚIILOR către FERMIERI!

    Citiți și:

    EXCLUSIV! DOCUMENTUL care ARUNCĂ ÎN AER PLATA SUBVENȚIILOR către FERMIERI!

    FUNCȚIONARII au decis: MUTĂ PROTESTUL LA BUCUREȘTI! Ministrul Daea, la centrul din Olt PENTRU A CONTROLA CONDICA DE PREZENȚĂ!

    EXCLUSIV! FUNCȚIONARII APIA IES MÂINE ÎN STRADĂ! Activitatea – BLOCATĂ ÎNTR-O ZI IMPORTANTĂ pentru PLATA FERMIERILOR!

    REVOLTĂ LA APIA! S-au strâns deja 1.000 DE ADEZIUNI pentru UN PROTEST NAȚIONAL! Decizia de care DEPIND SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

    Ce SALARII vor încasa FUNCȚIONARII APIA de la 1 IANUARIE: Ne gândim SĂ INTRĂM ÎN GREVĂ. Să meargă MINISTRUL DAEA SĂ NUMERE OILE!

    GALERIE FOTO: A ÎNCEPUT PROTESTUL LA APIA! Mii de funcționari AU IEȘIT ÎN STRADĂ, PLATA SUBVENȚIILOR A FOST SISTATĂ!


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr fermier din Lungulețu a transformat varza murată într-o afacere profitabilă Preț viței în viu la centrele de colectare, în funcție de rasă și greutate Soluții antiîngheț pentru pomii fructiferi. Recomandările ing. Marius Roman

    Ultimele știri

    Ajutor de stat pentru fermierii care au pierderi din cauza prețului mic la cereale Alertă meteo de ploi, rafale de vânt și precipitații mixte până joi seara Rasa de găini Rhode Island: caracteristici, producție de ouă, îngrijire