• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • PROCES OIERI vs. ANZ și MADR: Instanța a cerut probe că există laboratoare pentru testarea berbecilor

  Roxana Dobre -

  Instanța a cerut probe că România are capacitatea logistică, adică are laboratoarele necesare pentru testarea genetică a berbecilor. În procesul deschis de 11 asociații de oieri la adresa Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Agenției Naționale pentru Zootehnie (ANZ), privind anularea şi suspendare Ordinului de ministru 180/29/07/2020, Instanța a cerut autorităților să aducă probe noi la dosar.

  CITIȚI ȘI:

  ”Instituțiile pârâte (MADR și ANZ n.r) vor furniza instanței, depunând la dosarul cauzei, până la termenul următor, datele menționate la alineatul precedent care rezultă din evidențele proprii ale acestora, precum și datele existente în evidențele altor instituții publice de profil aflate în subordine, în coordonare sau în colaborare instituțională. Curtea de Apel, în urmă repunerii pe rol a dosarului cauzei, pune în discuția părților administrarea de probe suplimentare, respectiv pune în vedere părților să depună la dosar înscrisuri din care să rezulte câte laboratoare există la nivel național în România pentru derularea de programe specializate de ameliorare în sectorul zootehnic pentru verificarea genotiparelor și a rezistenței la scrapie a animalelor din fondul zootehnic național, câte kituri pentru analize de sânge sunt disponibile și cum anume sunt repartizate toate acestea pe județe”, se arată în decizia Instanței disponibile aici: Curtea de Apel București.

  Următorul termen va fi pe 8 decembrie. Bela Vaida, ANZ: „Ne vom supune deciziei Instanței” 

  Potrivit datelor disponibile la dosarul online făcut public de Instanță, următorul termen este pe 8 decembrie. ”Instanța dispune citarea părților cu mențiunea de a se administra probe în sensul dispozițiilor instanței din alineatele 2 și 3 din dispozitiv, cu eventuale explicații asupra înscrisurilor ce vor fi depuse de părți. Stabilește termen de judecată la data de 08.12.2020, ora 13,00, în ședință publică, sala E23, completul C4 Fond”, se arată în decizia Instanței.

  ”În momentul de față suntem în proces, avem termen pe 8 decembrie, privind Ordinul 180. Cum va stabili Instanța așa va trebui să facem. Deocamdată ordinul este în vigoare și trebuie respectat de către fermieri”, a declarat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO, ing. Bela Vaida, directorul general al ANZ.

  Asociațiile care se află în proces cu cele două instituții aunt: Asociația Crescătorilor de Ovine (ACO) Păstorul Crișana, Asociația Națională Crescători de Capre (ANCC) Caprirom, Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine-Caprine Caraş-Severin, Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine-Caprine Teleorman, Asociația Crescătorilor de Ovine/Caprine Miorița Chişineu Criş, Asociația crescătorilor de specii aflate în conservare, Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine-Caprine Mioriţa Moldavis, Asociația Crescătorilor de Ovine-Caprine Moldoovis Botoşani, Asociația Crescătorilor de Ovine-Caprine 2003 Călărași, Asociația Dacia Hunedoara, Asociația Crescătorilor de Ovine-Caprine Dobrogea.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Anunț de vânzare: Sămânță de mazăre certificată la prețuri extrem de atractive Secară și-a reparat xeroxul: Ce avere are consilierul personal al ministrului Oros Oros – o nouă promisiune: Din aprilie începem plățile la despăgubirile pentru culturile de primăvară!

  Ultimele știri

  CMV: Medicii veterinari nu au competențe să prescrie medicamente care să fie utilizate la oameni Campanie umanitară pentru un tânăr fermier care și-a pierdut brațul într-un grav accident în câmp ANSVSA: Ivermectina se comercializează doar pe bază de reţetă eliberată de un medic veterinar!