• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Efectul protestului AFF la Bruxelles! Europarlamentarul Eugen Tomac – solicitare oficială pentru sprijinirea fermierilor români

    Angelica Lefter -

    Efectul protestului organizat de Asociația Forța Fermierilor la Comisia Europeană și în Parlamentul European. În urma întâlnirilor pe care delegația AFF le-a avut cu oficialii de la Bruxelles, apelul fermierilor a fost ascultat de către europarlamentarii români din toate grupurile politice, iar mesajul puternic transmis nu a rămas fără ecou.

    ”Toți europarlamentarii ne-au primit foarte bine, pare că au fost până acum într-o stare de latență tocmai pentru că nu ne-am dus noi, fermierii, să-i zgândărim. Eu aș putea spune că este un punct zero, de la care ar trebui să plecăm în relația de comunicare cu Comisia Europeană și cu Parlamentul European pe teme agricole și un punct zero pentru a intra în discuții mult mai aplicate. Acum se conștientizează faptul că agricultura este cu adevărat o prioritate și siguranța alimentară la nivel european și mondial este într-adevăr prioritară”, a ne-a declarat fermierul Gabriel Corodeanu din județul Bacău, unul dintre producătorii agricoli care au făcut parte din delegația Asociației Forța Fermierilor care s-a deplasat la Bruxelles în perioada 29-30 martie.

    Europarlamentarul Eugen Tomac, alături de fermierii din Asociația Forța Fermierilor, la Bruxelles 

    Eugen Tomac, europarlamentar: ”M-am bucurat să-i întâlnesc la PE, pe reprezentanții Asociației Forța Fermierilor”

    La rândul său, europarlamentarul Eugen Tomac, a postat un mesaj de impact, pe pagina sa de Facebook, după întâlnirea cu fermierii membri ai Asociației Forța Fermierilor. După discuții, europarlamentarul i-a solicitat președintei Uniunii Europene, Ursula von der Leyen, alocarea sumei de 100 de milioane de euro pentru fermierii români.


    Agricultorii membri ai Asociației Forța Fermierilor au cerut ”respect” din partea autorităților europene (foto: Facebook/Eugen Tomac)

    ”Fermierii din România traversează o perioadă foarte dificilă și consider că este responsabilitatea mea să-i susțin pe acești români onești în efortul lor de a oferi agriculturii românești o perspectivă europeană solidă. De aceea, m-am bucurat să-i întâlnesc astăzi, la Parlamentul European, pe reprezentanții Asociației Forța Fermierilor, veniți la Bruxelles să își caute dreptatea pe care Guvernul României le-a refuzat-o prin incompetență și ignoranță. Este inadmisibil să primim 10 milioane de euro, cea mai mică sumă, drept compensație pentru pierderile cauzate de războiul nejustificat declanșat de Putin, în condițiile în care nevoile fermierilor români sunt de cel puțin 20 de ori mai mari. Prin urmare, i-am solicitat astăzi, într-o scrisoare oficială, președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, alocarea sumei de 100 de milioane de euro pentru a-i sprijini cu adevărat pe fermierii români ce au muncit cinstit, iar astăzi sunt în pragul falimentului. Este și în acest caz o chestiune de solidaritate!”, a menționat Eugen Tomac, care a postat și câteva fotografii în prezența agricultorilor, membri ai Asociației Forța Fermierilor.

    Vă reamintim că,  în perioada 29-30 martie, la Bruxelles, o delegație a Asociației Forța Fermierilor a protestat împotriva deciziei Comisiei Europene de a aloca țării noastre cel mai mic sprijin, doar 10 milioane de euro, pentru sprijinirea fermierilor afectați de prăbușirea prețurilor la cerele din cauza importurilor din Ucraina. Mesajul ”Fermierii români merită respect!” (ROMANIAN FARMERS DESERVE RESPECT1!) a fost afișat în fața sediului Comisiei Europene, la COPA-COGECA și în Parlamentul European.


    Te-ar mai putea interesa

    Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna Cum și-a salvat ferma de la faliment un agricultor cu 150 de hectare

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!