Recomandările săptămânii pe www.agrointeligenta.ro
agrointeligenta.ro -Cititorii Agrointeligența sunt primii care citesc cele mai importante știri agricole, dar și cele mai interesante articole și exclusivități din sectorul agricol românesc și nu numai. La final de săptămână, facem un mic bilanț al materialelor pe care vă recomandăm să de le (re)citiți:
Creșterea porcilor vietnamezi este, de câțiva ani, activitatea gospodărească cu care mulți mici fermieri își rotunjesc veniturile în sezonul rece. Crescătorii spun că animalele, deși ating greutăți de cel mult 60 de kilograme, sunt foarte apreciate de orășenii care caută carnea lor fără colesterol. Citiți textul integral
Cultivarea legumelor înseamnă, la fel ca orice activitate agricolă, suişuri şi coborâşuri în ceea ce priveşte câştigurile obţinute din vânzări. De departe, sezonul rece este cel mai dificil pentru fermieri, care fie trag pe dreapta producţia, fie sunt obligaţi să suporte cheltuieli uriaşe cu încălzirea solarului sau a serei. Totuşi, o mână de producători agricoli au depăşit faza în care îşi fac griji pentru perioada de iarnă mulţumită unei afaceri de nişă pe care au pornit-o în propria gospodărie: producţia de conserve de casă, respectând reţetele tradiţionale! Citiți textul integral
Țigaia de Serbia este rasa de ovine cu cele mai grele exemplare din Europa și chiar din lume. În partea de sud a României, rasa de oi care atrage toate privirile este legată de numele unui profesor de matematică din Teleorman care a dezvoltat o afacere din vânzarea mieilor de Țigaie sârbească. Citiți textul integral
Pentru economia românească, conceptul de cluster este relativ nou, însă deja s-a dovedit un model de succes pentru producătorii agricoli din Cluj, care au reușit ca prin această formă de asociere să intre în marile rețele de magazine. Citiți textul integral
În mijlocul unei crize pe piața laptelui, cei 50 de fermieri care formează Cooperativa Agricolă Someș Arieș au găsit soluția salvatoare: redeschiderea fabricii de brânzeturi de la Țaga (Cluj) și reluarea producției Brânzei de Năsal. Citiți textul integral