• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenții APIA tăiate pentru fermierii sub 100 ha? Ministrul Barbu a răspuns!

  Angelica Lefter -

  Fermierii care lucrează suprafețe sub 100 de hectare urmează să nu mai primească subvenții agricole prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură? Această întrebare circulă prin rândul producătorilor agricoli după ce ipoteza a fost lansată în spațiul public de către Mihai Daraban, preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), o organizaţie neguvernamentală. Întrebat care este adevărul, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a tranșat problema în direct la Realitatea PLUS, în emisiunea ”România Suverană cu Alexandra Păcuraru”.

  Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a dat asigurări fermierilor care lucrează mai puțin de 100 de hectare că își vor primi toate subvențiile din partea statului și din partea Uniunii Europene și în anul 2024. Acesta a dat lămuriri asupra zvonurilor lansate după  propunerea preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, conform căreia fermierii sub 100 de hectare nu ar mai trebui să primească subvenții.

  Șeful de la Agricultură a răspuns întrebărilor fermierului Valentin Popa, Prim-vicepreședinte al Asociației Forța Fermierilor, în cadrul unei emisiuni televizate, și a menționat că până în 2027 agricultorii vor beneficia de subvențiile de până acum. Invitat la emisiunea ”România Suverană cu Alexandra Păcuraru, pe Realitatea PLUS, fermierul Valentin Popa, din comuna Sohatu, județul Călărași a luat activ parte la dezbaterea la care a fost prezent, prin telefon, și ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Întrebat direct de fermierul călărășean dacă micii fermieri își vor primi subvențiile, șeful de la Agricultură a apreciat că semnalele sunt false și sunt ”date de campania electorală”.

  Citiți și: Mihai Daraban, CCIR, către ministrul Barbu: Nu mai dați subvenții fermierilor sub 100 ha!

  Ministrul Florin Barbu a dat asigurări, în cadrul emisiunii televizate că orice român care cultivă mai mult de un hectar, până va primi în continuare subvenție directă pe suprafață, plătită din fonduri europene și de la bugetul de stat.

  ”Sunt semnale date de campania electorală, ascultați-mă un pic, vorbiți aici cu ministrul Agriculturii, Programul Național de Tranziție este 2023 până în 2027. Orice român care cultivă mai mult de un hectar în România, până în 2027 va primi subvenție de plată directă pe hectar, subvenție de la Uniunea Europeană și completare subvenția de la bugetul statului pe care noi o acordăm”, a explicat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

  Citiți și: Subvenție anuală de 100 euro/ha de la APIA. Condiții, documente obligatorii

  Mihai Daraban (foto: replicaonline.ro)

  Preşedintele CCIR , Mihai Daraban, a cerut tăierea subvențiilor pentru fermierii care lucrează mai puțin de 100 de hectare

  Ideea ca fermierii care lucrează sub 100 de hectare să nu mai primească subvenții de la APIA, a pornit de la preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban. Acesta a susținut că mediul de afaceri nu mai poate satisface apetitul de consum al statului, chiar dacă anul 2022 a fost unul de succes pentru economia românească, în timp ce majorarea deficitului balanţei comerciale „ar trebui să ne pună pe gânduri”.

  Preşedintele CCIR a opinat anterior că ar trebui luate nişte măsuri coercitive, în aşa fel încât să nu se mai dea subvenţii fermierilor care au sub 100 de hectare, chiar dacă ”dă prost electoral”, având în vedere această lipsă de asociere din agricultură.


  Te-ar mai putea interesa

  Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA Bobocii de orhidee se ofilesc și cad – cauze, remedii Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă Vin banii pentru fermieri! Guvernul a aprobat sumele pentru subvențiile ANT vegetal și zootehnie

  Ultimele știri

  Reguli simplificate la subvențiile APIA. Oficialii de la Bruxelles cer mai puține controale în ferme Guvernul a aprobat noi granturi pentru micii fermieri afectați de criza Ucraina Slovacia menține restricțiile de import pentru produsele ucrainene, în ciuda deciziilor UE Peter Tamas Nagy se alătură echipei ANZ în funcția de director general adjunct Guvernul a aprobat subvenția de 200 de euro la hectar. Cererile se depun până pe 20 mai