• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • 8 noi subvenții APIA care intră la plată de anul viitor

    Oana Timar -

    Subvenții noi la APIA în 2024. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va achita fermierilor opt noi scheme de plată anunțate de către ministrul Agriculturii, Florin Barbu. O parte din noile subvenții din 2024 vor fi achitate din fonduri europene și au fost incluse în Planul Strategic (PS), iar altele vor reprezenta ajutoare de stat achitate în baza Cadrului de criză Ucraina.

    Fermierii vor putea solicita la APIA noi subvenții. Unele dintre acestea au fost introduse la modificări ale PS, altele au proiecte de acte normative puse în dezbatere publică, iar la altele se va elabora cadrul legislativ la începutul anului.

    O subvenție nouă la APIA va fi plătită pentru porumbul siloz

    Iată care sunt cele opt subvenții noi de la APIA în 2024:

    Subvenții noi la APIA pentru sectorul vegetal

    Subvenția nouă la APIA de 100 de euro la hectar

    Noua plată pe suprafață a fost anunțată de ministrul Agriculturii Florin Barbu ca sprijin pentru fermierii din sectorul vegetal. Banii vor fi achitați de la bugetul de stat, în baza Cadrului Ucraina, prelungit de Comisia Europeană până la finalul lunii iunie. La acest moment, se știe că noua subvenție va fi acordată pentru circa 3 milioane de hectare, reprezentând suprafețele cultivate cu culturi de toamnă și înființate în 2022. La acest moment, cadrul legislativ este în lucru, cel mai probabil cererile urmând să fie depuse de fermieri la începutul anului viitor, la APIA.

    Subvenția nouă la APIA pentru porumb siloz – 230 euro/ha

    O subvenție inclusă din această lună în noua variantă a PS ca sprijin cuplat vegetal, plata se va face din bugetul FEGA (bani europeni), în baza cererii unice depuse la APIA de anul viitor. Conform estimărilor, plata va fi de 230 de euro la hectar și se va acorda pentru suprafețele cultivate cu porumb siloz la care trebuie să se asigure cel puțin o încărcătură de minimum 3 UVM/ha.

    Citiți și: Noua subvenție APIA ar putea fi mai mică – document oficial

    Subvenția nouă la APIA pentru pășunat – 100 euro/ha

    De asemenea o nouă subvenție APIA inclusă în PS, această schemă de plată reprezintă de fapt o nouă ecoschemă pentru sprijinirea pășunatului extensiv la o încărcătură de până la 1 UVM/ha. Plata este estimată la 100 de euro/UVM (Unitate Vită Mare), cu mențiunea că încărcătura la hectar poate fi făcută numai cu bovine, indiferent de rasa acestora. Pentru a beneficia de noua ecoschemă, fermierii trebuie să o solicite în cererea unică de plată pe care o vor depune la APIA în primăvară,

    Subvenții noi la APIA pentru sectorul zootehnic

    Subvenția nouă la APIA pentru vaca de carne – 100 euro/bovină

    Crescătorii de vaci de carne vor beneficia în 2024 de o nouă schemă de plată de la APIA. Actul normativ cu condițiile de accesare a fost pus în dezbatere publică, fiind vorba despre un sprijin de 100 de euro. Cererile se vor depune la APIA după aprobarea proiectului de OUG. Această subvenție este suplimentară față de sumele pe care crescătorii le încasează de la APIA în baza cererii unice de plată. Se estimează că sprijinul-bonus va fi achitat pentru un efectiv de 150.000 de vaci de carne.

    Subvenția nouă la APIA pentru bivolițe – 100 euro/bivoliță

    La fel ca și în cazul crescătorilor de vaci de carne, și bivolițele beneficiază de un sprijin suplimentar. Acesta este inclus în proiectul de OUG care conține și sumele ce vor fi alocate raselor de taurine de carne. Pentru a beneficia de subvenția de 100 de euro pe cap de bivoliță, crescătorii trebuie să depună o cerere la APIA – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Această cerere trebuie însoțită de o declarație pe propria răspundere că nu se află în lichidare sau faliment la data de 24 februarie 2024. Modelul acestei declarații este inclus în proiect și va fi aprobat, de asemenea, de Guvern. De asemenea, fermierii vor depune la APIA și o serie de documente, inclusiv o adeverință eliberată de asociația care conduce Registrul Genealogic și care atestă rasa animalelor.

    Subvenția nouă la APIA pentru păsări – 100 euro/UVM

    Crescătorii de păsări vor beneficia în 2024 de o subvenție de 100 euro/UVM, achitată de la bugetul de stat. Proiectul de OUG a fost publicat, iar pentru a se încadra, fermele trebuie să asigure condiții minime de bunăstare pentru efectivul deținut. Perioada de depunere a cererilor va fi de 30 zile lucrătoare, de la data intrării în vigoare a OUG, iar termenul de plată propus este 30 iunie 2024.

    Subvenția nouă la APIA pentru porci – 100 euro/UVM

    Subvenția nouă de la APIA pentru fermele de porci se acordă pe un cadrul similar cu cea destinată fermelor de păsări. La fel, sprijinul acordat de la bugetul de stat va fi calculat la 100 euro/UVM, cu mențiunea că se încadrează atât fermele care îngrașă suine, cât și cele care fac reproducție.

    Citiți și: Ajutor de 100 euro/UVM pentru crescătorii de păsări și de porci. Condiții, acte necesare, termen plată

    Subvenție nouă în apicultură în 2024

    Subvenția nouă la APIA pentru albine – 23 lei/familia de albine

    Crescătorii de albine beneficiază în 2024 de o subvenție de circa 23 de lei pe familia de albine, conform unui anunț făcut de ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Acesta a anunțat că sprijinul va fi achitat de la bugetul de stat, în baza Cadrului temporar de criză cu Ucraina, prelungit recent de Comisia Europeană până la finalul lunii iunie anul viitor.

    Citiți și: Buget MADR: Subvenție de 23 de lei pe familia de albine, la plată anul viitor


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Plata ANT bovine. Primele județe unde fermierii au anunțat că au banii în cont

    Ultimele știri

    Ioan Moraru, Mecanica Ceahlău: Utilajele produse la Piatra Neamț sunt cu 35% mai ieftine decât cele din import Flori care se plantează lângă bulbii de primăvară Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere