• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Top 10 produse tradiționale care reprezintă România la ”Săptămâna Verde” din Berlin

    agrointeligenta.ro -

    Cel mai mare târg de produse alimentare sănătoase se deschide mâine în Germania, la Berlin. Anul acesta, România va fi reprezentată la Expoziția Grüne Woche (Săptămâna Verde – 16-25 ianuarie 2015)  de un stand de 327 de metri pătrați, suprafață unde vor fi expuse o serie de produse tradiționale.

    Agrointeligența vă prezintă cine sunt producătorii români și mai ales care sunt specialitățile naționale care ne reprezintă anul acesta la Berlin, alături de o delegație oficială a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din care fac parte ministrul Daniel Constantin și secretarul de stat Daniel Botănoiu.

    1.Horinca de Chechiș din Maramureș este prezentă și anul acesta la Săptămâna Verde de către producătorul său – Distileria Voica.

    2.Palinca Trămuța produsă de bihoreanul Florian Chișe nu mai are nevoie de nici o prezentare după ce anul trecut a fost băutura oficială la standul României de la Berlin și a fost servită tuturor oficialilor.

    3.Mierea românească a fosta dusă la Berlin de apicultorul Radu Răzvan Iulian. Acesta participă la expoziția de produse naturale încă din 2011 și spune că vânzarea merge bine încă din prima zi a târgului.

    4.Uleiurile presate la rece ale familiei Tulai din localitatea Luna, județul Cluj, participă anul acesta pentru prima dată la expoziția de la Berlin.

    5.Păstrăvul afumat, un produs românesc foarte apreciat de străini, este adus la Berlin de un producător prahovean din Breaza – Rosesabrini.

    6.Cașcavalul de Brădet este înscris în Registrul național al produselor tradiționale și este produs în făbricuța de lactate a societății argeșene Brădet.

    7.Specialitățile din porc de mangalița vor fi, cu siguranță, un magnet pentru vizitatorii de la târgul din Berlin. În țară, producătorul lor cel mai cunoscut, Ioan Tătăran nu mai are nevoie de prezentare, fiind cel mai cunoscut crescător al acestei vechi rase de porci.

    8.Magiunul de Topoloveni, singurul produs românesc care a obținut până acum recunoaștere și în UE, nu lipsește nici în acest an de la Grune Woche.

    9.Vechile preparate maramureșene ale familiei Stauder din localitate Seini vor face deliciul celor care vor vizita standul României. Rețete sunt păstrate în familia Stauder din 1930, când bunicul Stauder Gyula a pornit această afacere cu produse naturale din carne.

    10.Pastrama de mistreț este doar unul dintre produsele vănătorești din portofoliul producătorului gălățean Zimbria, prezent și anul acesta la cel mai mare târg de produse alimentare sănătoase.

    Alături de aceste produse prezentate anterior, la standul României vor fi prezente vinuri românești și multe alte bunătăți tradiționale.

    Săptămâna Verde (Grüne Woche) în cifre:

    Suprafață: 124.670 de metri pătrați

    Număr de total de expozanți: 1.689 din 69 de țări

    Număr anual de vizitatori: Peste 400.000

    Costuri pentru participanți: 145-153 euro/metru pătrat




    Te-ar mai putea interesa

    Producția de carne românească de porc a crescut cu 13% în primul semestru. Prețurile, mai mici Liliana Piron, LAPAR: Fondurile europene pentru investiții în ferme – cu jaloane, ca la PNRR! Programul Rabla Tractoare – deblocat cu fonduri europene! Anunțul făcut azi de ministrul Florin Barbu

    Ultimele știri

    Reinke pune România pe harta mondială a irigațiilor. Noul hub al companiei, inaugurat la Năvodari Fermierii fac apel către Ministerul Mediului: ”Agricultura trebuie exceptată de la aplicarea legii mirosurilor” Fermierii care scapă de tăierea subvenției la hectar. Ovidiu Săvâșcă, APIA Mureș: ”Rămân la nivel de atenționare”