• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: ”Nu închid Casa Unirea!”

    Violina Gorcinschi -

    Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a anunțat astăzi, marți – 15 octombrie, în cadrul conferinței de presă că nu renunță la Casa Unirea, în ciuda scandalului recent și a perchezițiilor. Șeful de la Agricultură are în plan să o includă în programul Investalim și să dezvolte centre de colectare a legumelor necalibrate și refuzate de supermarketuri.

    Săptămâna trecută, procurorii de la Direcția Națională Anticorupție au efectuat percheziții la Casa de Comerț Unirea în cadrul unui dosar unde se estimează o fraudă de 40 de milioane de lei. Fosta directoare a unității, Mariana Cotoi, este și ea investigată de procurori și a fost reținută alături de alte două persoane. Întrebat despre soarta Casei Unirea, Florin Barbu a declarat că nu o închide, ci va deschide centre de colectare, urmărind, în același timp, și recuperarea banilor.

    Florin Barbu: „Nu închid Casa Unirea!”

    Florin Barbu vrea să dezvolte centre de colectare pe Casa Unirea, pe care o va integra și în programul Investalim

    „Nu închid Casa Unirea. Pe Casa Unirea voi dezvolta centre de colectare și o voi integra și în programul Investalim pe care îl voi lansa în perioada următoare pentru a procesa legumele care nu sunt calibrate și supuse magazinelor de retail în România, iar celelalte legume care vor rămâne vor fi integrate în procesare”, a declarat ministrul.

    Citește și: Mariana Cotoi, fosta directoare a Casei de Comerț Unirea, a fost reținută în urma perchezițiilor DNA

    Șeful MADR urmează să aibă o întâlnire cu toți cei implicați, pentru a stabili ce se va întâmpla în viitorul apropiat cu Casa Unirea.

    „Am o întâlnire astăzi cu AGA (n.r.: Adunarea Generală a Acționarilor), Consiliul de Administrație, casa de avocatură și toți cei implicați în Casa Unirea pentru a stabili prioritățile să vedem ce se va întâmpla în perioada următoare cu Casa Unirea. Îmi doresc să recuperăm banii. Pentru acest lucru am sesizat organele de abilitare și sunt sigur că periodic, trimestrial, Corpul de Control al ministrului va verifica balanța economică a Casei Unirea”, a spus Florin Barbu.

    Citește și: Percheziții la Casa de Comerț Unirea. Ancheta vizează un prejudiciu de 40 de milioane de lei

    Ministrul Florin Barbu: Casa de Comerț Unirea nu a fost înființată pentru profit (foto: www.wall-street.ro)

    Centrele de colectare, încă în faza de studii de fezabilitate

    Centrele de colectare legume se află încă în faza studiului de fezabilitate, urmând ca, în curând, să se avanseze la proiectare și execuție.

    „Un centru de colectare are o valoare de 4-5 milioane de euro. În România, am stabilit 15 centre de colectare. Pe partea de procesare, discutăm de un sprijin cu granturi de la bugetul de stat așa cum au beneficiat și ceilalți procesatori români 70% cu 30% granturi de la bugetul de stat. Centrele de colectare vor fi realizate direct în bazinele legumicole din România. Sunt în fază de studii de fezabilitate, urmează lansarea pentru proiectare și execuție. Au fost mai multe modificări legislative astfel încât terenurile să fie puse la dispoziție de către unitățile administrativ-teritoriale. Este vorba de investițiile care se fac pe partea de utilități, vorbim de energie electrică, canalizare, apă. Dacă în 30 de ani nu s-au făcut, putem să mai așteptăm o lună-două să facem și aceste centre de colectare”, a precizat ministrul Barbu.


    Te-ar mai putea interesa

    Calculator avans APIA 2024. Plata minimă care se achită pe hectar la prima tranșă Banii pentru subvenția APIA așteptată de fermieri – publicați în Monitorul Oficial! Ionuț Curtușan a acceptat să îi fie ucise toate oile: ”Nu am cedat pentru bani, ci pentru binele țării”

    Ultimele știri

    OUG despăgubiri secetă – în vigoare! Termen urgent pentru fermieri să depună cererile la DAJ! Avans APIA 2024 – primii bani în conturi! Plăți pentru 50.137 de fermieri! Numărul porcilor crescuți în gospodării. Ministrul Barbu: Salvarea sectorului de porc este pariul meu!