Ştiri agricole

BĂTAIE DE JOC A AUTORITĂȚILOR! CHIAR NU VĂ PASĂ DE FERMIERII ROMÂNI?!

Autoritățile își bat joc de fermierii români! Nepăsarea celor care conduc și iau decizii pentru producătorii agricoli din țara noastră îi costă enorm pe agricultori iar aroganța cu care tratează lucrurile este greu de imaginat. Agrointeligența-www.agrointel.ro a fost prima instituție media care a demarat în urmă cu 3 luni o campanie de presă pornită de la fermierii din zona portului Corabia care ne sesizau, cu dovezi fotografice, că tone de cereale sunt blocate în silozuri din cauză că cei care trebuiau să se ocupe de dragarea Dunării nu și-au făcut treaba. De atunci s-au întâmplat multe dar, în fapt, lucrurile nu s-au mișcat deloc. 

Agrointeligența-www.agrointel.ro a arătat cât de departe poate merge incompetența autorităților dar și cum pasează acestea responsabilitatea de la una la alta. În urma campaniei noastre și alți colegi din presa centrală s-au sesizat și au făcut propriile investigații media privind situația cu blocajul de pe Dunăre. Spre exemplu, reporterii de la Pro Tv au obținut o întrevedere cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc la două luni după ce au depus solicitare la biroul de presă. Sunt ”norocoși” am putea spune având în vedere că la solicitările Agrointeligența-www.agrointel.ro ministrul nu a avut bunăvoința să răspundă nici acum, la circa 3 luni de când am trimis prima solicitare la MT deși există o lege în vigoare care dă dreptul jurnaliștilor să aibă acces, și să ceară, informații de ordin public.

Ministerul vrea să facă un studiu cu 2 milioane de euro pentru a vedea care sunt problemele din porturi. După care urmează să găsească alţi bani, pentru a se apuca de treabă. Deocamdată nu sunt bani nici măcar pentru studiu. Cu toate că bani mulţi ne stau la dispoziţie din fonduri europene. ”Anul trecut am primit acordul autorităţilor bulgare. Am urmat toţi paşii care erau atribuţiile părţii române, de a asigura finanţarea. Am asigurat finanţarea, iar la momentul în care am vrut efectiv să intervenim ni s-a refuzat accesul în zonă”, susține într-o declarație pentru www.stirileprotv.ro, Mihai Tămâian, secretar de stat în cadrul MT.

El este de altfel și singurul oficial care a mers în teritoriu pentru a vedea care este situația, degeaba însă. A promis că va reveni cu concluzii după ce va prezenta șefului său direct, Răzvan Cuc, situația pe care a găsit-o în zona Corabia. Nu a revenit nici în prezent și nu a dat vreun semn autorităților din teritoriu că la minister s-au căuta o soluție.

În tot acest timp fermierii s-au resemnat și au găsit propriile soluții care au implicat costuri suportate din propriul buzunar. ”Nu s-a făcut nimic, niciun progres. Deja fermierii s-au resemnat. Cei de la silozuri au găsit alte soluții, au stocat cerealele în altă parte. Dar sigur, cu costuri. Să sperăm că în al doisprezecelea ceas vor fi luate măsuri. Au venit, au văzut dar nu ne-au transmis nicio concluzie, nici măcar telefonic. Așteptăm…” ne-a declarat în exclusivitate Dan Oltean, consilier al primarului din Corabia, Iulică Oane.

Vă reamintim că Agrointeligența-www.agrointel.ro a pornit în urmă cu circa 3 luni o campanie numită REDAȚI DUNĂREA FERMIERILOR prin care atrăgea atenția că producătorii agricoli pierd cel puțin 10 euro pe tona de cereale doar pentru că autoritățile dau din colț în colț și țin blocat în Portul Corabia un utilaj ce ar trebui să dragheze Dunărea astfel încât circulația navelor să fie posibilă.

Citiți și: 

 EXCLUSIV! DUNĂREA – BLOCATĂ! Fermierii români PIERD BANI ÎN FIECARE ZI!

SĂ REDĂM DUNĂREA FERMIERILOR! Primarul din Corabia ia atitudine. CE ACUZAȚII ADUCE AUTORITĂȚILOR DIN TRANSPORTURI!

EXCLUSIV – IMAGINI REVOLTĂTOARE. Agrointeligența are dovada: INSULĂ DE NISIP FORMATĂ PE DUNĂRE!

REDAȚI DUNĂREA FERMIERILOR! Mesaj pentru MINISTRUL RĂZVAN CUC: EXISTĂ FONDURI EUROPENE pentru DRAGARE!

REDAȚI DUNĂREA FERMIERILOR! Campania AGROINTELIGENȚA s-a făcut auzită! SECRETAR DE STAT, ÎN MISIUNE LA CORABIA!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Dacă era pentru oi acum era cel mai mediatizat dar pentru cereale directia e alta si se face cu control total.Voi nu vedeti ca nu-i intereseaza numai de ai lor?

Scrie un comentariu