Consilierii lui Daea puseseră de-un tun de 750.000 de euro. Ministrul Oros le-a dat planurile peste cap!
agrointeligenta.ro -Armata de consilieri care roiau în jurul ministrului agriculturii Petre Daea au reușit să câștige sume frumoase. Fie direct din veniturile de la Ministerul Agriculturii, fie din diferite colaborări cu firme private care au câștigat contracte cu MADR, ”locotenenții” fostului ministru Petre Daea au strâns venituri cât alții n-au reușit să pună deoparte în zeci de ani muncind în agricultură.
După cazul de la Iași, unde în numai doi ani de când a devenit consilierul lui Daea, ieșeanul Mihai Amarandei a reușit să își ridice un palat de 500.000 de euro, un nou ”tun” iese la iveală. De fapt, o tentativă de a băga, din nou, mâna până la cot în sacul cu bani publici și/sau europeni. Ministrul Agriculturii Adrian Oros a descoperit că doi dintre consilierii personali ai lui Petre Daea își pregătiseră terenul pentru a-și adjudeca suma de 750.000 de euro pentru servicii de consultanță și de comunicare pe tema pestei porcine africane.
”Era un proiect pe 750.000 de euro, pe care l-au accesat doi consilieri ai domnului ministru ca să disemineze informații despre pestă”, a anunțat ministrul Agriculturii Adrian Oros în cadrul unui interviu acordat în emisiunea ”Dosar de Politician” a lui Silviu Mănăstire, la B1 TV.
”Acestea sunt chestii penale, dacă ei erau consilieri la minister și și-au tras banii ăstia. Ați făcut informare la Parchet domnule ministru?”, a fost întrebat ministrul Oros de către moderatorul emisiunii. Cum informația era încă ”fierbinte”, șeful de la MADR a evitat să dea mai multe detalii, arătând numai că ”acum am primit și eu documentele„.
Citiți și: DEZVĂLUIRE! Consilierul ministrului PETRE DAEA, PLĂTIT DE EGIS ca să ”aburească” fermierii!
Conform celei mai noi situații privind evoluția pestei porcine africane în România, la data de 18 noiembrie, PPA evoluează în 260 de localități din 26 de județe, cu un număr de 792 de focare (dintre care 17 focare în exploatații comerciale și 5 focare în exploatații de tip A). Numărul focarelor active se află în scădere față de precedenta actualizare a situației. În alte 8 județe există doar cazuri la mistreți. De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost eliminați 539.341 de porci afectați de boală și există 2.262 de cazuri la mistreți.