• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Victorie Agrointeligența! Oros abrogă aberantul Ordin antiincendiu! Mulțumim fermierilor pentru susținere!

  Ramona Dascălu -

  Ordinul antincendiu dat de ministrul Agriculturii Adrian Oros va fi abrogat! Agrointeligența, cu susținerea fermierilor, a reușit să convingă guvernanții că un act normativ adoptat fără dezbatere publică vine să împovăreze producătorii agricoli cu măsuri aberante. Ordinul 182/2020 a fost semnat de la ministrul Adrian Oros pe 30 iunie și publicat ulterior în Monitorul Oficial cu o anexă de peste 100 de pagini de măsuri ce trebuiau implementate în ferme în numai o lună, până la intrarea în vigoare a prevederilor pe 21 august. Astăzi, joi – 27 august, Ministerul Agriculturii a anunțat că Ordinul 182/2020 va fi retras, iar pentru elaborarea unui nou act normativ privind prevenirea incendiilor se vor purta discuții cu fermierii și cu specialiștii.

  După ce la începutul lunii august, ministrul Adrian Oros declara că ordinul antiincendiu va fi modificat, iată că astăzi, joi – 27 august, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că Ordinul 182/2020 privind normele de prevenirea și stingerea incendiilor specifice activităților sectoarelor din domeniul agricol va fi abrogat. Decizia urmează să fie publicată în cel mai scurt timp în Monitorul Oficial.

  Agrointeligența – AGROINTEL.RO a dezvăluit în premieră publicarea ordinului și a susținut încă de la început nevoia retragerii acestui act normativ, care nu făcea altceva decât să împovăreze fermierii. Astfel, a fost demarată o întreagă campanie pentru ca acest ordin, care nu făcea altceva decât să impună reguli care mai de care mai ieșite din comun, să fie abrogat. Astfel, că după o serie de articole în care am prezentat lucrurile pe care fermierii trebuiau să le facă la nivel de fermă odată cu intrarea acestui ordin, ministrul Agriculturii a ieșit public și și-a recunoscut greșelile, iar acum, după o serie de consultări cu fermierii, se pare că nu a avut de ales și până la urmă a luat decizia corectă, și anume aceea de a abroga ordinul.

  ”Așa cum a anunțat ministrul Adrian Oros în cadrul conferinței de presă din 4 august 2020, acest Ordin urma să fie revizuit împreună cu asociațiile de fermieri. Astfel, Ministerul a primit mai multe propuneri din partea asociațiilor de profil, constatându-se necesitatea modificării Ordinului într-un procent mai mare de 50%. Potrivit Legii 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, modificarea unui ordin care depășește 50% implică abrogarea respectivului document”, se arată într-un comunicat de presă al MADR transmis astăzi.

  MADR mai precizează că va elabora un alt act normativ îmbunătățit. ”În acest sens, având în vedere condițiile agro-meteorologice deosebit de grele întâmpinate în acest an din cauza secetei pedologice, pentru a nu împovăra fermierii, MADR va elabora un nou act normativ îmbunătățit în urma discuțiilor din cadrul grupurilor de lucru organizate împreună cu reprezentanții IGSU”, se mai arată în comunicat.

  CAMPANIA AGROINTELIGENȚA prin câteva dintre articolele publicate despre ordinul ce va fi abrogat:


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Un TIR încărcat cu 625 de porci s-a răsturnat pe DN 17. O parte din animale au murit pe loc! Codul Rutier: Amenzi pentru tractoarele care intră pe drumuri cu roțile murdare de noroi! Tractor cuprins de flăcări pe câmp, în timp ce efectua lucrări agricole

  Ultimele știri

  Dimitrie Muscă: ”O mână criminală mi-a pus pestă porcină africană în ferma de la Macea!” Alertă meteo în vigoare! ANM: Temperaturi scăzute, vânt, ninsori și viscol în 16 județe! Registrul de fermă – documentul fără care APIA nu plătește subvențiile