• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Afacerea cu legume. Ce ar trebui să facă fermierii pentru a fi mai profitabili

    agrointeligenta.ro -

    Afacerea cu legume începe să scârțâie de ani buni pentru cei care au culturi în spații protejate și au ales să producă intensiv pentru a livra către supermarketuri. Nici măcar în comuna Matca din județul Galați, localitatea recunoscută ca fiind locul unde se găsesc cele mai multe solarii din țară, fermierii nu se scaldă în bani. Dimpotrivă, muncesc pe brânci și la finele anului agricol, abia au resursele necesare pentru a o lua de la capăt cu înființarea noilor culturi agricole.

    Profesorul Avram Fițiu de la Cluj vine cu câteva recomandări pentru producătorii de legume care în prezent se confruntă cu dificultăți la valorificare din cauza importurilor. Iată ce sfaturi are prof. Fițiu pentru legumicultorii români:

    – Să treacă la procesarea întregii materii brute pentru reducerea volumului de muncă și pentru creșterea venitului fiecărei familii;

    – Să-și înlocuiască soiurile străine extrem de chimizate folosite, cu soiuri românești rezistente la boli și dăunători;

    – Să renunțe la soiurile timpurii pentru soiuri târzii (rezultând astfel o economie importantă la încălzire și la substanțele de tratament; rezultând produse mai sănătoase);

    – Să-și certifice producția și produsele procesate în agricultură ecologică sau produs tradițional, produs local-Produs de Matca;

    – Să-și protejeze juridic la OSIM modul de producție/procesare și imaginea comunei Matca pentru a evita furtul de imagine din partea altor legumicultori din comune terțe;

    – Să lanseze pe piață produse procesate, integrând numele comunei în denumirea produsului;

    – Să renunțe la vânzarea în supermarket și pe marginea drumului;

    – Să construiască coșuri de distribuție la locul de muncă/domiciliul consumatorului.

    Vă recomandăm să citiți și:

    Cum reușesc fermierii din Matca să obțină cel mai mare profit din cultura legumelor: Răsadurile sunt pregătite în primele zile ale anului

    Recolte și vânzări record pentru castraveții românești. Fermierii din Matca: ”Cea mai mare parte a mărfii ajunge în Germania”

    Secretele fermierilor din Matca, de la investiția în solar la îngrijirea solului

    L-am găsit pe legumicultorul care a construit primul solar din comuna gălățeană Matca!

    Filozofia de viață a fermierilor din Matca: Solariile sunt tratate ca membri ai familiei

    Cum prețuiesc și folosesc apa legumicultorii de la Matca

    Sursa: romanianoastra.info


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”