• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SCHIMBARE DECISIVĂ LA CADASTRU! TARIFE MAI MARI pentru ÎNREGISTRAREA TERENURILOR?

    Roxana Dobre -

    Programul de cadastrare a terenurilor agricole primește o ”îmbunătățire” în acest an astfel încât numărul de suprafețe cadastrate să crească față de anii trecuți.

    Autoritățile sunt presate de anul 2020 – termenul la care fermierii nu vor mai primi subvenții dacă nu au terenurile agricole cadastrate. Primarii sunt cei care trebuie să ceară finanțare pentru comuna lor la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) iar vestea bună este că sumele alocate ar putea fi modificate în funcția de categoria în care se încadrează fiecare Unitate Administrativ Teritorială (UAT) ceea ce ar putea stârni mai mult interes din partea societăților care se ocupă cu cadastrarea!

    Marius Nemeș, inginer șef al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Mureș, a declarat recent că în prezent există un proiect al ANCPI prin care se dorește modificarea prețurilor în funcție de categoriile în care se încadrează fiecare UAT dar se așteaptă Hotărârea de Guvern pentru ca aceasta să intre în vigoare.

    „Spre exemplu, în județul Mureș avem categoriile de UAT II, III și IV, lipsesc categoria I și V, ceea ce înseamnă că majoritatea se încadrează în categoria a III-a, iar prețul va crește de la 60 de lei la 69 de lei pentru categoria a II-a, la 81 de lei pentru categoria a III-a și la 105 lei pentru categoria a IV-a. Aceste prețuri nu sunt pe deplin satisfăcătoare, dar este, totuși, ceva și astfel ne putem apuca de treabă. În puținele zile de la începerea derulării proiectului de finanțare, au fost deja depuse 5 proiecte, sperăm să fie cât mai multe și bineînțeles, un număr crescut de contracte de servicii”, spune inginerul șef OCPI Mureș, potrivit publicației Zi de zi.

    Conform aceleiași surse, pe data de 20 martie au fost trimise înștiințările către primari, iar potrivit procedurii de finanțare, reprezentanții primăriilor au la dispoziție 45 de zile să solicite contractele de finanțare în limita a 155.000 de lei pentru 2018, mai exact până în data de 7 mai. Lucrările se vor derula până în 31 octombrie 2019. De la data semnării programului de finanțare, cei de la primării au termen de 60 de zile să semneze un contract de prestări servicii.

    Obiectivul principal al Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, case, apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect o altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

    Citiți și:

    7 MAI – TERMEN LIMITĂ pentru CADASTRUL GRATUIT! Care sunt TERENURILE PRIORITARE!

    SCHIMBARE RADICALĂ pentru CADASTRAREA GRATUITĂ a terenurilor. Ce pot face PRIMĂRIILE DIN IANUARIE!

    EXCLUSIV! Cât teren a intrat la CADASTRU GRATUIT în FIECARE JUDEȚ DIN ROMÂNIA!

    CADASTRU GRATUIT din fonduri europene! LISTA COMUNELOR unde PROPRIETARII NU PLĂTESC INTABULAREA!

    ȘEFUL DE LA CADASTRU, ANUNȚ pentru FERMIERI: Ce se întâmplă cu TERENURILE AGRICOLE pe care SE PLĂTEȘTE SUBVENȚIE!

    CADASTRU GRATUIT 2017: Unde au fost semnate CONTRACTE PENTRU ÎNCEPEREA LUCRĂRILOR!

    CADASTRU GRATUIT: Ce se întâmplă cu PARCELELE AGRICOLE care NU AU PROPRIETAR!

    CADASTRU GRATUIT 2017: LISTA LOCALITĂȚILOR unde ÎNCEP LUCRĂRILE și pentru care PRIMĂRIILE AU CERUT FINANȚARE!

    CADASTRU GRATUIT. Care este procedura pentru PROPRIETARII PLECAȚI în străinătate sau care NU SE PREZINTĂ LA PRIMĂRIE!

    CADASTRU GRATUIT 2018: Ce trebuie să facă PRIMARII pentru ÎNREGISTRAREA TERENURILOR!


    Te-ar mai putea interesa

    Moise, MADR: Peste 5.000 ha de teren s-au scos din circuitul agricol pentru parcuri de energie Cadastru și intabulare teren: acte necesare și prețuri Cărți funciare eliberate gratuit pentru proprietarii de terenuri agricole

    Ultimele știri

    Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii