• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Activiștii PETA cer ca laptele de vacă să fie etichetat ca „secreții mamare bovine”

  Violina Gorcinschi -

  Activiștii pentru bunăstarea animalelor lovesc din nou! De data aceasta, reprezentanții PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) insistă ca laptele de vacă să fie redenumit, în cadrul activităților comerciale, ca „secreții mamare bovine”, pentru a ajuta la informarea clienților. Aceștia au argumentat, inclusiv față de ministrul Agriculturii din Marea Britanie, că această nouă denumire ar informa populația în legătură cu proveniența produselor și i-ar determina să aleagă alternative vegetale.

  PETA vrea ca funcționarii de la Trading Standards să schimbe denumirea comercială a laptelui de vacă în „secreții mamare bovine” pentru că ar clarifica orice neînțelegeri. Ghidul comandat de DEFRA (Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale) a sugerat ca mărcile de produse lactate să evite utilizarea termenilor „tip iaurt” sau „tip Cheddar”. În plus, a cerut ca laptele de migdale și de ovăz să fie descris ca „mylk”, pentru a evita neclaritățile din rândul clienților, a informat Aleph News.

  o persoana care mulge o vaca
  Redenumirea laptelui de vacă în comerț (foto: melissaknorris.com)

  „Secreții mamare bovine”- noua denumire pentru laptele de vacă

  Organizația PETA a sugerat departamentului de la Whitehall să facă progrese în ceea ce privește etichetarea laptelui de vacă, redenumindu-l din punct de vedere comercial ca „secreții mamare bovine”.

  Organizația a adresat o scrisoare ministrului Agriculturii britanic, Mark Spencer, la al cărei conținut a avut acces și agenția de presă Daily Mail.

  „Consumatorii nu sunt câtuși de puțin derutați de laptele vegan, dar au fost induși în eroare de industria lactatelor cu privire la impactul producției de lapte de vacă asupra animalelor, mediului și sănătății umane. PETA va susține propunerile dumneavoastră de a asigura o diferențiere clară între laptele vegetal și laptele de vacă, atâta timp cât limbajul folosit este transparent pentru ambele”, a scris PETA în scrisoarea adresată ministrului Agriculturii din Marea Britanie.

  Aceștia au punctat faptul că schimbarea denumirii laptelui de vacă ar ajuta populația să își clarifice anumite neînțelegeri și să ia alte decizii în ceea ce privește consumul de lactate.

  „Eticheta secreții mamare bovine ar trebui să clarifice orice neînțelegeri. În conformitate cu accentul pe care îl puneți pe protecția consumatorului, eticheta secreții mamare bovine ar trebui să ajute publicul să înțeleagă că ingerează lapte matern de vacă plin de puroi. Vacile nu sunt singurele animale care produc lapte pentru puii lor, iar secrețiile lor mamare nu sunt destinate oamenilor, așa cum nu sunt destinate nici laptele pisicilor, laptele șobolanilor sau laptelui de liliac”, a fost precizat în scrisoare.

  lapte din ovaz
  Laptele vegan-din ce în ce mai popular (foto: csid.ro)

  Laptele vegetal câștigă teren în fața laptelui de vacă

  Elisa Allen, vicepreședintele programelor PETA, a adăugat faptul că oamenii renunță în masă la consumul de lactate de proveniență animală, iar orice încercare de a compromite domeniul „laptelui vegan” nu va opri acest trend.

  „Fiecare proiecție financiară confirmă ceea ce vedem în supermarketuri: consumatorii renunță la lactate în masă, iar o încercare disperată de a interzice termenul lapte vegan nu va încetini această tendință în creștere. DEFRA ar putea contribui de fapt la clarificarea lucrurilor pentru consumatori prin marcarea exactă a produselor lactate, folosind eticheta sugerată de PETA, secreții mamare bovine”, a precizat Elisa Allen.


  Te-ar mai putea interesa

  Fragedo, desemnat pentru a 5-a oară consecutiv „Cea mai de încredere marcă de carne” pentru copii de către Forbes Brands for Kids Scumpiri la pâine. Seceta dă peste cap și planurile brutarilor Târgul ”Produse din Balcani” se deschide mâine la USAMV București. Evenimentul reunește peste 100 de expozanți

  Ultimele știri

  Fermierii continuă meciurile de la Campionatul Național de Fotbal Fertillia Tăierea rădăcinilor la pomi. Când și cum se realizează Fermieri: Plățile de la avansul APIA au fost mai mici în acest an. Care este motivul!