• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Topul celor mai profitabile culturi agricole pe suprafețe mici

    agrointeligenta.ro -

    Cele mai profitabile culturi agricole sunt în atenția fermierilor care lucrează suprafețe mici, uneori doar de un hectar. Aceștia își doresc să valorifice terenul cât mai bine și, dacă este posibil, să obțină profit de la prima recoltă. Sunt puține culturi agricole care oferă această oportunitate, iar lista lor depinde și de evoluția pieței, dar și de modul în care fermierul reușește să vândă ce produce.

    Cele mai profitabile culturi agricole: Varza kale

    Este o cultură nou-intrată atât în agricultura românească, cât și în magazine. Ea este însă preferată de cei care aleg să aibă un stil de viață sănătos și care sunt dispuși să plătească prețul corect pentru varza kale. Aceasta se poate cultiva la început pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați, nefiind deloc pretențioasă, iar dacă reușiți să o valorificați, merită să extindeți cultura.

    culturi-profitabile-2017-varza-kale

    Informații și sfaturi utile despre cultura de varză kale găsiți în articolul: Cum se cultivă varza kale – sfaturi de la fermierul care a adus primele semințe în România

    Cele mai profitabile culturi agricole: Cătina

    Este una dintre culturile profitabile ce se mențin în top în ultimii ani mulțumită tendinței de a se consuma tot mai multe alimente funcționale – adică acele alimente care nu doar hrănesc, ci și protejează sănătatea. Cătina este ușor de valorificat în mai multe forme – sub formă de suc presat la rece, tinctură, ulei de cătină sau în amestec cu alte produse, precum mierea.

    culturi-profitabile-2017-catina

    Informații și sfaturi utile despre cultivarea cătinei găsiți în articolele:

    Cele mai profitabile culturi agricole: Castravetele amar

    Castravetele amar a câștigat mult teren anul trecut, reușind să se impună ca una dintre culturile cu cel mai mare potențial de profit. Cunoscută și ca ”insulina vegetală”, momordica a devenit mai cunoscut, este căutat de români și au apărut și primii procesatori ai acestei legume-medicament.

    culturi-profitabile-2017-castravetele-amar

    Informații și sfaturi utile despre cultivarea castravetelui amar găsiți în articolele:

    Cele mai profitabile culturi agricole: Topinamburul

    Topinamburul a fost vedeta anului trecut când cercdetătorii de la Buzău au anunțat că pot pune la dispoziția fermierilor un soi românesc, foarte rezistent și foarte productiv. Interesul a crescut imediat, chiar și în piață unde topinamburul a intrat în marile rețele de magazine și în atenția celor care produc dulcețuri, spre exemplu.

    culturi-profitabile-2017-topinambur

    Informații și sfaturi utile despre cultivarea topinamburului găsiți în articolele:

    Cele mai profitabile culturi agricole: Roșiile

    Roșiile – o cultură aparent banală, s-au dovedit în ultimii ani ca fiind o sursă sigură de venit pentru mulți legumicultori care exploatează suprafețe mici de teren agricol. Atenție, însă – pentru a valorifica roșiile aveți nevoie să stăpâniți foarte bine tehnologia de cultură, să vă planificați bine ciclurile de producție și, foarte important, să urmăriți tendințele pieței care apreciază tomatele crescute fără chimicale, din soiuri inedite. Și în acest an vor avea un preț mai bun roșiile cherry, cele galbene sau negre, dar rămân foarte căutate și soiurile vechi, așa cum este inimă-de-bou.

    culturi-profitabile-in-2017-rosiile

    Informații și sfaturi utile despre cultivarea roșiilor găsiți în articolele:

    Cele mai profitabile culturi agricole: Căpșunile

    Între cele mai profitabile culturi pe suprafețe mici nu puteam să nu includem căpșunile, care reușesc, an de an, să asigure venitul a numeroși mici fermieri. Este adevărat că această cultură are pretențiile sale, că presupune o investiție importantă în materialul săditor și că trebuie luat în calcul și costul zilierilor de care aveți nevoie pentru lucrările agricole și cules.

    culturi-profitabile-in-2017-capsunile

    Informații și sfaturi utile despre cultivarea căpșunilor găsiți în articolele:

    Cele mai profitabile culturi agricole: Menta

    Pe suprafețele mici de teren agricol disponibil se poate cultiva foarte bine menta. Alegeți soiuri care au un aspect comercial dacă vreți să valorificați producția în stare proaspătă, către restaurante sau baruri. Dacă vreți însă să vindeți apoi menta pentru ceaiuri, mai bine alegeți menta românească – bogată în uleuri volatile.

    culturi-profitabile-in-2017-menta

    Informații și sfaturi utile despre cultivarea mentei găsiți în articolele:

    Cele mai profitabile culturi agricole: Zmeura

    Despre zmeură se știe de câțiva ani că nu îi dezamăgește pe micii fermieri. Cultura continuă să fie profitabilă și în acest an, mai ales pentru acei producători care aleg soiuri care au fructe aspectuoase, mari, și care se rezistă mai bine la tarabă. Se paote avea în vedere și valorificarea sub formă de dulceță, siropuri sau chiar zmeură deshidratată.

    Informații și sfaturi utile despre cultivarea zmeurei găsiți în articolele:

    Cele mai profitabile culturi agricole: Afinul

    Afinul este printre cele mai apreciate culturi agricole pentru că recolta este ușor de valorificat. Aceste fructe se țin mai bine în timpul transportului și sunt foarte căutate pentru că și-au câștigat – pe merit, un loc fruntaș în rândul alimentelor sănătoase. Așadar, afinul va fi și anul acesta una dintre culturile care aduc profit.

    culturi-profitabile-in-2017-afinul

    Informații și sfaturi utile despre cultivarea afinului găsiți în articolele:

    Cele mai profitabile culturi agricole: Murul

    Murul este una dintre culturile de la care puteți obține profit fără să fie nevoie să așteptați timp de mai mulți ani. Pentru mure, costul arbuștilor este semnificativ și aveți nevoie de un spațiu de depozitare cu frig pentru că fructele culese vara se alterează rapid. Valorificarea lor depinde mult de aspectul comercial al murelor, dar cei care au investit în această cultură profitabilă nu se plâng de veniturile obținute.

    culturi-profitabile-in-2017-mure

    Informații și sfaturi utile despre cultivarea afinului găsiți în articolele:


    Te-ar mai putea interesa

    Salata iute: cultivare, beneficii. Tehnologia de cultură de la semănat la recoltare Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe Fabrica Luduș – contracte cu peste 500 de fermieri. Prețul stabilit pe tona de sfeclă de zahăr

    Ultimele știri

    UE introduce o taxă de 95 euro/tonă la importurile de cereale din Rusia şi Belarus Indicele de împrimăvărare în regiunile agricole ale țării Florin Barbu, MADR: Protestele fermierilor din toată Europa – un duș rece